tirsdag 17. april 2018

Når merker man at man er gravid

Det er nok veldig inviduelt når man kjenner forskjellige ting. For min del merker jeg det når mensen ikke kom og testen ble positiv. Så kom ømme bryster, tretthet, kvalme osv fra uke 5-ca. Disse tingene er derfor ikke egnet til å avgjøre om man er gravid.


Denne kan tas tidligst uker etter at du tror du kan ha blitt gravid , eller når mensen ikke har kommet når den skulle.

Du kan derfor ta en slik test nå, siden mensen ikke har kommet. Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens. Hvor tidlig kan man merke at man er gravid ? Har hatt diverse symptomer den siste uken, kvalme, vondt i korsryggen, ømme pupper og mensenvondt.


Jeg bruker å kjenne meg litt slik en dag eller to før menstruasjon, men aldri ei uke i forveien. Det kan jo være svangerskapstegn.

Faren for å bli gravid er svært liten. Kommer mensen som den skal med p-pillene er det svært lite sannsynlig at du skulle være gravi. Fikk ømme pupper et par dager etter at jeg skulle hatt mensen.


Men det har gitt seg litt nå, er ca uker. Og så har jeg mensmurringer, har hatt det i et par uker. Ofte er det ganske vanskelig å være sikker på om det faktisk er babyen man kjenner når det bobler i magen, eller om det kan være fordøyelsen som jobber litt ekstra. Men én ting er sikkert – det er utrolig deilig å kunne følge mer med selv på hvordan det står til i magen, når man begynner å kjenne liv hver dag.


Når du har eggløsning har du en sjanse for å bli befruktet. Når at egg blir befruktet, er du gravid ! Du er mest fruktbar fra to til tre dager før du har eggløsning, og gjennom dagen for eggløsning. Hvis du vet når du har eggløsning, kan du planlegge å ha sex rundt dette tidspunktet, og øker dermed sjansene for å bli gravid.


Kan man merke befruktningen, og merker alle det? En del kvinner hevder at de kunne merke da egget ble befruktet. Du kan få kjøpt enkle hjemmetester på apotek og i enkelte dagligvarebutikker.


Testene ser ofte ut som et termometer som man tisser på eller dypper i en urinprøve. Hvor lenge etter eggløsning kan man bli gravid ?

Det er mulig å bli gravid 1-dager etter eggløsning. Man må vel skjønne at det er babyen som beveger seg? Gravide kjenner ofte de tidlige sparkene igjen fordi de har ventet på dem. Og det kan gå mange uker før man skjønner at det er spark – om man skjønner det i det hele tatt.


Om graviditetstegn, graviditetstest m. Når man blir gravid begynner kroppen å produsere et hormon som heter humant koriongonadotropin (hCG). Det er dette hormonet graviditetstester påviser. Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testen e mer enn sikker.


Begge gangane eg har blitt gravid (mista tidleg den eine gangen), har eg kjent eit litt kraftig stikk i livmorområdet nøyaktig dagar etter eggløysinga. Er nesten 1 sikker på at det eg kjenner, er når egget festar seg i livmora. Det blir enklere å stole på at man er gravid når magen begynner å synes og kanskje særlig når man. I og med at du bruker p-piller er du godt beskyttet.


Som oftest er det partneren som merker dette først. Det er ulike symptomer som kan tyde på at du er gravid. Du kan bli kvalm når du kjenner lukten av visse matvarer, slik som kaffe, kjøtt eller. Mye rare tanker når man er gravid. Nå, som sist gang jeg var gravid , så klarer jeg ikke helt å tro på at det er noe inni magen, selv om.


Strekkmerker når du er gravid. Striae, bedre kjent som strekkmerker, er skader og arrdannelser på det elastiske bindevevet i lærhuden. Når huden strekkes i svangerskapet vil du derfor kunne få såkalte sprekker i huden, områder som vil få en litt annen tekstur og farge enn resten av huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg