torsdag 12. april 2018

Gravid og forkjølet

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er ikke uvanlig at gravide kvinner kan oppleve at en forkjølelse kan vare lenge. Nå er immunforsvarer ditt litt redusert og dette er nok årsaken til at du ikke er blitt frisk.


Tett nese eller tette slimhinner er det også mange som får, og noen få opplever dessverre at dette kan varer hele svangerskapet. Hvis du er gravid og stadig vekk får urinveisinfeksjoner, kan fastlegen din henvise deg til en spesialist. Hyppige urinveisinfeksjon ka n også være et tegn på gruppe B streptokokkinfeksjon.


I tillegg er jeg kvalm fordi jeg er gravid. Ligger rett og slett på sofaen hele dagen. Jeg var selv mye forkjølet i begynnelsen av svangerskapet. Det ga seg en stun men nå ble jeg forkjølet igjen for en uke siden og er ikke blitt frisk enda.


Om det har en sammenheng med svangerskapet eller om det er sesong for forkjølelse vet jeg ikke. De to siste dagene har jeg kjent meg litt forkjølet. Oppdaget m gru at disse porsjonspakkene med ingefærte inneholdt 5g tørket ingefær per teporsjon. Altså har jeg fått i meg 10g ingefær over to. Blir du forkjølet mens du er gravid , er det ikke alle typer nesespray du kan bruke.


Dette er forhåndsreglene du bør ta for nesespray i graviditeten, og rådene for hostesaft og salve til munnsår i svangerskapet. Det er helt naturlig og OK å være litt ekstra på alerten når man er gravid og ønsker alt det beste for sitt kommende barn, men i dette tilfellet kan jeg berolige deg med å fortelle deg at du har ingen spesiell grunn til bekymring i det hele tatt her. Feber i svangerskapet har som regel de samme årsakene som feber oppstått uten at man er gravid , og er som oftest ikke farlig.


En vanlig årsak til feber er virusinfeksjoner og forkjølelse, og er ikke farlig. Noen virusinfeksjoner kan ha ugunstige innvirkninger på graviditeten, sier Anne Ragnhild Kjus Skomedal, gynekolog ved Medicus i Oslo. Listeria, som er en bakterie, er påvist i myke og halvmyke oster - som for eksempel brie og camembert - og i muggoster som gorgonzola. Les også: Kostråd til gravide og Alkohol i svangerskapet.


Unngå derfor disse ostene. Visste du at: Toxoplasma er en parasitt som finnes i tarmkanalen. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger.


Gravid og forkjølet

Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Hei Jeg er uker på vei og har blitt utrolig forkjølet. Hoster, nyser og nesa renner. Kan det være farlig for fosteret at jeg er forkjølet ? Er litt småengstlig denne gangen siden jeg mistet et foster i MA for noen mnd siden.


Gravid og forkjølet

Er det noe spesiellt jeg bør teke på når jeg er syk? Logg inn for å følge dette. Paracet, og andre legemidler som inneholder virkestoffet paracetamol, er førstevalget av smertestillende legemidler til gravide.


Gravide Paracet og gravid - riktig bruk. Legemiddelet ansees som trygt i små doser og ved kortvarig behandling, men skal ikke brukes over lengre tid. Dermed kan de lettere bli forkjølte. Men forkjølelse smitter jo lett uansett, og man blir ikke forkjølet uten smitte, sier Broch Østborg. En annen mulig forklaring på nesetettheten er allergi.


Gravid og forkjølet

I de aller fleste tilfeller dreier deg seg om ufarlig og forbigående kortvarig feber. Når du har fått en liten baby i maven bobler hormonene over, de er uregjerlige, virksomme og sta. Og de er med på å bygge opp under alt annet du tidligere har følt, både positive tanker og mindre positive tanker.


Da er det godt å ha en god og varm følgesvenn og en rutinert fødselshåndterer: Jordmoren. Personer som er utsatt for komplikasjoner i forbindelse med influensa anbefales derfor å ta influensavaksine. Også de som har fylt år og som anser seg som spreke, kan ha stor helsegevinst ved å vaksinere seg. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid ? Spørsmål og svar om influensasykdom og -vaksine under graviditet. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa.


Hvis du tar influensavaksinen mens du er gravid , kan vaksinen beskytte barnet ditt mot influensa det første halvåret etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg