fredag 6. april 2018

Brennkopper underlivet

Brennkopper (impetigo) er en overfladisk hudinfeksjon som skyldes bakterier. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme. Symptomer er blemmer, ofte i ansiktet. Behandlingen virker vanligvis etter noen få dager. Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen.


Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Smittefare ved brennkopper. Barn under år er spesielt utsatt for å få få brennkopper , da de har mye nærkontakt med andre barn.


Sykdommen smitter først og fremst ved hudkontakt. August og september er høysesong for brennkopper. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Deretter danner det seg typiske tykke honninggule kruster, ofte med erytematøs kant. Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske gjerne fram.


Her er sanger og musikk som passer godt i forbindelse med barnedåp , Flere av dem er skrevet av Barbro Wiig Sulebakk. En spesiell form for brennkopper som kalles bulløs impetigo kan gi områder med større væskefylte blemmer. Sist jeg hadde sex er dager siden og det var med kondom, og jeg har heller aldri hatt sex uten kondom. Kan dette likevel være herpes?


Eller er det brennkopper ? Desinfiserende krem ved hudinfeksjon, sår, kutt eller infisert eksem. Brulidine er et reseptfritt legemiddel som inneholder virkestoffet dibrompropamidinisetionat, som er et bakteriedrepende middel. Feber kan forekomme. Tilstanden oppstår ofte hos barn og skyldes i de fleste tilfeller stafylokokker, en sjelden gang streptokokker. Bakteriene kan også finnes i nesen og svelget uten å gi symptomer.


Smtroll 1-r - Forum - Piker med sopp i underlivet. Den vanligste bakterien er staphylococcus aureus, ogs. Hudsykdommen lichen sclerosus vil også kunne gi sår i vulva. Det er en ufarlig sykdom som gir lite plager.


Dette vil oftest være svært kløende hudforandinger hvor huden blir økende skjør og tynn. Lichen planus er en mer sjelden årsak til sår i underlivet. Det hadde kun vært farlig om du fikk det i øyeområdet, slik at øet også kunne bli infisert.


Begge deler er ubehagelig, men ikke farlig. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. For behandling av brennkopper se kapitel Brennkopper. Dypere og mer alvorlige infeksjoner behandles med penicillinaseresistent penicillin.


Ved behandlingstrengende MRSA-infeksjon velges antibiotikum i henhold til resistensbestemmelse. Ved kompliserte MRSA-infeksjoner bør infeksjonsmedisiner og mikrobiolog konsulteres. Abscesser dreneres.


Hei Jeg har fått noen rifter og sår i underlivet for en del uker siden, men de vil ikke gro. Det gjør vondt å ha samleie, så det har vi ikke hatt på flere uker. Har lest litt her på forumet om folk som har hatt rifter, men ingen sier noe om hvor lang tid det tok før de forsvant, eller om de måtte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg