torsdag 4. oktober 2018

Jentenavn i norge

Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn.


Jentenavn i norge

CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Statistikk over navn på alle personer som er folkeregistrert i Norge. Alle navn med mer enn tre navnebærere gir treff i navnesøket.


Dette er en liste over populære navn. Slike navn har dermed tradisjon i Norge , og har potensiale til å bli populære igjen. For guttene er det Eval Edval Hilmar, Sigvart og Eilert. Selda er også et gammelt tysk jentenavn. Her kan du søke på fornavn og etternavn og finne ut hvor mange i Norge som heter dette og hvordan bruken av navnet har vært over tid.


På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. Emma er ifølge SSB årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn hele ni ganger.


Lenger ned i saken finner du gode forslag – uansett hva som. Spesielle jentenavn. Leter du etter spesielle jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke uvanlige og sjeldne jentenavn.


Jentenavn i norge

Hvilke er dine favoritt gutte- og jentenavn ? Stem i pollen lenger nede. Husker du da Emma tok Norge med storm, og nesten alle valgte det mest populære navnet? Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Det finnes rett og slett drøssevis med sjeldne navn i deres register. I Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse er kun kvinnenavn med norsk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid.


Se også: Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse. Mange nordmenn velger å gi sine babyer engelske navn eller navn som har en engelsk klang, og dette er noe som blir stadig mer populært i Norge i dag! Grunnen til at man gjør dette kan være mange og forskjellige, men kanskje er det fordi at man har et spesielt forhold til England eller rett og slett fordi man har en parner som kommer fra landet.


Bruken av faste slektsnavn, og frossede patronymnavn, ble først vanlig i Norge utenfor byene ca. I dag kan navn i Norge bestå av et ubegrenset antall fornavn, og i tillegg av flere mellomnavn, og et etternavn (som kan være et dobbelt etternavn). Noe man for eksempel ikke har i USA, hvor det er fritt frem for å bruke typiske jentenavn på gutter og motsatt.


Men hvis et navn er mye brukt for et annet kjønn i USA, kan man allikevel få det godkjent her i Norge , sier han. Kristin er en feminin form av Kristian som betyr Kristen sønn, og den typen navn ble ikke brukt før Norge var kristnet. Hei, jeg er islansk og bosatt i norge. Hvis du tenker på at barnet ikke skal ha problemer som å måtte stave navnet sitt ofte, hvis dere er i norge.


Jentenavn i norge

Så har jeg noen forslag Tenkte på det samme når jeg skulle gi mine barn navn, de måtte fungere i begge landene. Og besteforeldrene-familie var glade for at de kunne uttale og skrive navnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg