mandag 8. oktober 2018

Hvordan strikke en genser

Hvordan strikke en genser

Utforsk sesongens gensere og sett sammen den perfekte looken! Finn Populære Strikkeoppskrifter. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn!


Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Enten kan du gjøre det enkelt for deg selv og velge en nøytral farge som passer til alt (grå, hvit, sort, brun), eller du kan velge deg noe som gjør hele antrekket, som rødt, gult, rosa el. Og husk at det kommer flere muligheter: Hvis du får til å lage en fin første genser så er.


I denne DROPS video viser vi hvordan man strikker en genser ovenfra og ned på rundpinner. Vi viser hvordan vi øker for raglan ved å gjøre et kast masker før merket og masker etter merket, og på neste omgang strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull. Lær å strikke med strikkeskolen. Dette er en side både for deg som vil lære å strikke , og for deg som ønsker inspirasjon. Har du forresten sett boken Med hjerte for strikk?


Det er lite, bærbart, og det strikkes så fort, du vil ikke ha tid til å kjede deg perfekt for et første prosjekt. En kort forklaring på hvordan man strikker ermene inn på bolen. Pass på å ha de felte maskene mot hverandre når du strikker delene sammen, slik at ermene ikke blir vrengt.


Strikking, statistikk og København smelter dermed sammen i en ullen treenighet. Genseren har i så fall tatt meg litt over to måneder å strikke. Men er det egentlig det? Hvor lang tid bruker man egentlig på å strikke en genser ? Det varierer selvsagt mye, både for en enkelt strikker, og fra person til person.


Hvordan strikke en genser

Du må altså ha en bol der du har felt masker til ermene, og ermer der du har felt masker på undersiden slik at de passer på bolen. Når du har delene du trenger, må du passe på at de felte maskene ligger mot hverandre, slik at ermet ikke blir. Denne genseren skal ha raglanfelling. Det er en genial måte å strikke genser på, både fordi det er enkelt og fordi en slik genser gir god passform. Jeg bruker ikke mønster når jeg strikker raglanfelling, men bruker metoden jeg lærte av av moren min da jeg strikket min første genser.


Dette er Marte Helgetuns tredje bok, og denne gangen er det en kolleksjon med enkle og elegante hverdagsplagg til damer i alle aldre. Her finner du over oppskrifter på gensere, jakker, kjoler, skjørt, luer og skjerf. Oppskriftene er skrevet på en lettfattelig måte, og plaggene er laget slik at det skal være minst mulig montering. Vi har gensere til flere typer anledninger. Velg blant flere merker!


Hvordan strikke en genser

Det er fullt mulig å for eksempel felle i siste omgang før halskanten, altså å strikke en omg rett når du har lang nok raglanfelling, og så felle for eksempel hver eller maske på denne omgangen. Og så strikke halskant etter det. Det går sikkert også å felle før som du sier, men det har vi ikke prøvd. Jeg mener ikke at man skal gi seg i kast med et komplisert prosjekt med mange farger og figurer, tvert i mot. Ensfarget er helt klart lurt i starten.


Jeg mener mønster som i en oppskrift på en genser , i stedenfor å bare strikke en genser sånn helt etter eget hode. Skappelgenseren er jo også et mønster, eller en oppskrift, på en genser. Masse å velge mellom! Noen små tips til deg som skal strikke skappelgenser: -You can do it! Jeg trodde ikke jeg klarte å lage en hel genser etter å bare ha strikket en lue på ungdomsskolen som så ut som en brannmanet.


Hvordan strikke en genser

Tiril Eckhoff har jo i samarbeid med sandnesgarn laget både en kjole og en genser ved navnet Tiril. Jeg vil lære med å strikke genser ! Jeg kan legge opp masker, strikke rett og vrang, so far so good! Det mest kompliserte jeg har strikket er luer, men nå vil jeg altså strikke genser. Har lest litt rundt på nett for nybegynnere og skal innom min lokale garn butikk i morgen, men klarer ikke helt å. Har du lyst til å begynne å strikke , og ønsker en lett oppskrift - eller trenger du et hvileprosjekt innimellom mønstertolkning? Enkel oppskrift gir superfin genser ! Her får du en enkel oppskrift på en superfin, stripete genser ! Jeg har fulgt mønsteret slavisk siden det var en ny strikkemåte for meg.


Da genseren var ferdig, hadde jeg kun noen tråder å feste, ellers ingen montering, genialt det også. Driftwood var så morsom å strikke , at jeg straks måtte begynne på en til, denne gangen on the beach av samme designer. Bildene under viser trinn for trinn hvordan du legger opp masker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg