onsdag 10. oktober 2018

Barn og mobil

Vi har mobiler som passer barn og unge. Se tilbud og nyheter på Telenor. Sjekk utvalget her! Se vårt store utvalg av mobiltelefoner her! Barn og mobil Men mamma – ALLE i klassen har egen mobil assa!


Det er det eneste jeg ønsker meg til jul!

Da er du nok ikke alene. Fordi alle barn og familier er forskjellige, vil ikke Medietilsynet si hvor lenge barn bør være på mobil per dag. Men de mener det er viktig å sette noen grenser, og at hver familie må gjøre.


Barna trenger å bli fortalt hvordan de skal bruke telefonen på en god måte. Gå gjennom nettvettreglene for mobil med barnet, og snakk sammen om hva de betyr. Forskningsresultater gir ingen indikasjoner på at det medfører en helserisiko for barn å bruke mobiltelefon. Organisasjonen Barnevakten, som gir råd om barn og medier, anbefaler generelt at barn bør være om lag åtte til ti år før de får egen mobiltelefon, men understreker at dette er selvfølgelig en vurdering som foreldre selv må gjøre.


Den viktigste grunnen til at mange foreldre gir barn egen mobil , er muligheten for å ha kontakt med. Valg av telefon og abonnement til barn og unge.

Sannsynligheten for uhell og igjenglemming er overhengende stor i denne alderen og kravet til telefonens kompleksitet er ikke like stort som for en voksen. Hva er mobbing - og hvorfor er det annerledes på nett og mobil ? Mobbing handler om å forfølge eller stenge noen ute fra en sosial sammenheng, på et sted personen er tvunget til å oppholde seg. Mobbing finner sted der barn er: på skolen, fritidsaktiviteter, på hjemveien - og på digitale. De fleste barn har mobil , og Medietilsynet viser til at hele av barn i alderen 9-år har sin egen telefon. Det finnes mange mobiltelefoner å velge mellom, og de kommer i alle prisklasser, men hvilken mobil skal man velge til barna ? Studier kan dokumentere den indirekte påvirkning som mobil - og skjermbruk kan ha på foreldre- barn -interaksjonen (1 1 18).


Mindre oppmerksomhet og respons fra foreldrene kan påvirke samspillet. Foreldrenes oppmerksomhet blir delt, og tilgjengeligheten blir mindre. Scheen, pressekontakt for Telia. Hun sier at de aller fleste barn og unge i alderen til år har tilgang til mobil. Barna bruker nye og andre medier, de sosiale rammene rundt bruken er endret, og tidsbruken har økt kraftig.


Barn og unges mediebruk har endret seg svært mye de senere årene. De nye medievanene gir nye muligheter for utvikling og læring, men også nye utfordringer. Kjøp barnas nye mobil hos Telenor!


Les mer om mobilabonnement for barn. Hva gir oss mest data for pengene? Disse abonnementene inkluderer også fri tale, SMS, MMS og datapakker på henholdsvis GB eller GB.

Vi vet at barn har teknologi i fingrene fra de er små. Appen lar barnet se hvilke nummer de kan ringe til og følge med på hvor mye data som er brukt. Fra ice-appen kan barnet også ringe gratis til hjelpetelefonene Kors på halsen og Alarmtelefonen.


Både Telenor og Barnevakten vet at barn og foreldre har spørsmål og diskusjoner rundt mobilbruk og regler, og anbefaler derfor foreldre å ta testen sammen med barna. Testen inneholder gode tips til foreldre, og dersom barnet består testen får han eller hun et diplom som bevis på god forståelse for bruk av mobil. God Som Ny gjør det enkelt å finne en mobil som passer for barna – til en lavere pris! Du får en mobil som er grundig sjekket og satt i stand igjen. Garantien er dessuten den samme som hvis du kjøper en ny mobil , og ombestemmer du deg har du alltid dagers fri retur.


Slik sikrer du barnas mobil. Her er bruksanvisningen som beskytter barna. Mødre og fedre har kanskje ikke samme ryggmarksrefleks og trygge i sine tanker om barn og bruk av mobil , sier Rita Astridsdotter Brudalen, seniorrådgiver for barn og medier i Medietilsynet.


Gjennomsnittsalderen for å få sin første mobil er år. Trenger du tips til hvordan du kan gi barna en god start på digitale medier? Småbarn og skjermbruk – en god start gir foreldre og foresatte med de yngste barna noen tips til å skape gode skjermvaner fra dag én.


Vi tilbyr veilederen både på norsk, engelsk og nordsamisk. Noen forskere mener at nomofobi er en lidelse som så klart bærer preg av avhengighet, angst og tvangsadferd at den bør inn i psykiatriens diagnosemanual DSM neste gang denne blir oppdatert. Men det finnes også forskning som viser at mobiltelefoner kan bidra til å skape et bedre læringsmiljø.


Mobil skaper bedre læring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg