mandag 15. oktober 2018

Videreutdanning jordmor

En jordmor har ansvar for, og følger opp, den fødende under fødselen og er stort sett den som tar imot barnet når det blir født. Dersom det oppstår noe underveis i fødselen tilkaller jordmor en fødselslege. Studiet går over semestre. Kombinasjonen av en akademisk grad og yrkesfaglig kompetanse vil sette kandidaten i stand til å utøve, lede og utvikle jordmorfaget.


Mastergrad studiet gir 1studiepoeng.

Som autorisert jordmor kan du jobbe både nasjonalt og internasjonalt på ulike nivå i helsetenesta. I Noreg vil dette i all hovudsak vere delt mellom kommunehelsetenesta, spesialisthelsetenesta og ulike private bedrifter. Rådgiving, rettleiing og undervisning utgjer ein viktig del av det å vere jordmor. En jordmor er anerkjent som en ansvarsbevisst og ansvarlig fagutøver som arbeider sammen med kvinnen for å gi nødvendig støtte, omsorg og rådgivning i løpet av svangerskap, fødsel og barseltid. Hva slags jobb får du?


Etter fødselen kan jordmor veilede moren om amming og gi informasjon om mors helse etter fødsel og om seksualitet. Videreutdanning i ammeveiledning (ViA) er et deltidsstudium over to semestre som gir studiepoeng.

Vi tilbyr kurs av kortere eller lengre varighet på bachelor- og masternivå innen de fleste fagområder. Undervisningen er fleksibel – ofte som en kombinasjon av aktiviteter på nett og intensive samlinger. Utdanningen skal være en forutsetning for jordmors selvstendige yrkesutøvelse, og gi grunnlag for å medvirke i forskningsarbeid og fagutvikling. For jordmødre utdannet etter gammel rammeplan vil opptakskriterier bli vurdert individuelt. Deretter tar sykepleiere to års videreutdanning eller mastergrad i jordmorfag.


Som privat jordmor har jeg mulighet til å følge deg tett. Dette kurset tilbys deg som er autorisert jordmor eller helsesykepleiere som søker godkjenning til å praktisere forskrivning av. NTNU VIDERE er videreutdanning og deltidsstudier tilpasset deg som er i arbeidslivet. Jeg har sjekket endel poenggrenser for ulike videreutdanninger og man må generelt ha ganske gode karakterer for å komme inn på både anestesi, jordmor og intensiv. Sjå våre etter- og vidareutdanningar.


Vi legg til rette for fleksibel livslang læring, og er opptatt av å skape eit godt læringsmiljø. Det vil variere når i livet ein tar si første utdanning, og det er behov for å tileigne seg kunnskap og kompetanse gjennom heile livet. Eg lurer på det same Går første året på sjukepleien, og håpar å komme meg inn på jordmorstudiet om noko år Veit du må ha minimum års sjukepleieerfaring for å kunne søke deg vidare, men ang karakterar, så veit eg ikkje. Høgskolen i Innlandet tar ditt personvern på alvor.


Ved hjelp av denne veilederen kan du lese hvordan vår nettløsning bruker informasjonskapsler, og hva du samtykker til ved å la oss ta i bruk noen flere.

Har i tillegg drevet privatpraksis med tilbud om fødselsforberedende kurs, samtaler om fødselsangst og prevensjonspoliklinikk. PREP-veileder fra Modum Bad. Tilsammen er det fem år på skole, og ett års praksis som sykepleier for å bli jordmor. Mener du sykepleiere burde fått høyere lønn, uansett hva slags videreutdanning de tar? Hvis den er sykepleierrelatert og klinisk rettet, mener jeg det.


Det er uansett bruk for kompetansen. Jeg lurer på om du har tatt videreutdanning som jordmor på masternivå. Er dette en krevende videreutdanning ? Hvilke personlige egenskaper bør du ha som jordmor ? Er det viktig å være ekstravert, eller er empati og faglig tyngde viktigere?


Jeg skjønner at dette er et krevende yrke, spesielt hvis ma. Valdres jordmortjeneste har flyttet inn i nye lokaler i Valdres lokalmedisinske senter (VLMS). Legekontor informerer om det og oppfordrer den gravide om å kontakte jordmor. Sjekk vårt studietilbud og søk nå! Den norske jordmorforening (Dnj) arbeider for at jordmødre skal ha en lønnsutvikling som gjenspeiler yrkesgruppens kompetanse og ansvar.


Jordmødre lærer patologi. Dekker du utgiftene privat gir EVU tilbud om å dele opp faktura i foretrukne rater. Lånekassen gir støtte til deltidstudier over studiepoeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg