Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Det er mye tilbehør som passer til laks : Alt av grønnsaker, etter sesong og smak. Salat, vårløk, agurk, avokado. Rømme, sitron eller bare en god olivenolje.
Poteter, pasta, couscous eller ris. Forvarmet stekeovn. Bruk alltid forvarmet stekeovn om ikke annet er oppgitt. Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat.
Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter. Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.

Slik baker du laks i ovnen. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje. Skjær fiskefiletene i passe stykker, behold skinnet på.
Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over. Ha gjerne litt presset sitron. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai.
Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter! Skjær laks i serveringsstykker og dryss over salt, pepper og resten av appelsinskallet og saften. Stek i stekeovn ved 1°C til laksen er ferdig, cirka minutter. Server med bakt eller kokt potet. Stek den sammen med tomater og sitronskiver (viss du liker sitron på laks ) og krydre med masse grovkvernet pepper.
Jeg synes den blir best når den ikke er pakket inn i folie, da får den sprø skorpe. Nå fikk jeg kjempelyst på laks ! Her får du ny inspirasjon. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.
Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Scroll to category content. Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid. Laks og grønnsaker i ovn.
Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Pakk ut laksepakkene og server med rømme og en dillkvast over.
Med kokte poteter til har du en god og næringsrik middag som er en fryd for øye og gane. Men etter min erfaring blir ofte anbefalt tilberedningstid litt kort i forhold til slik de fleste i familien foretrekker den. Derfor pleier jeg å legge på minst minutter.
Med familiefavoritten laks , stiller det seg derimot annerledes. Den fete fisken har en tettere og mer robust struktur, så her kan man steke på begge sider uten problem. Men vær litt varsom med stekingen likevel, råder Erik. Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter.

Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.