onsdag 26. september 2018

Krav på barnehageplass

Krav på barnehageplass

Dersom barnet fyller eitt år i september, oktober eller november det året det vert søkt, har barnet rett på plass innan utgangen av den månaden barnet vert født. Retten til barnehageplass følgjer av barnehageloven § a. Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar. Kommunen har ansvar for å oppfylle retten til barnehageplass.


Krav på barnehageplass

Barn som fyller ett år innen utgangen av august det året foreldre søker om barnehageplass , har rett til plass i barnehage fra august i året de fyller ett år. Et barn har rett til barnehageplass fram til han eller hun skal begynne på skolen. Folk burde seriøst ta lappen før de ble foreldre. Er man foreldre som har barn født senere på året, ja da er man ikke en del av opptaket og da tar man høyde for dette og leverer inn søknad asap og står på venteliste. Er du for sent ute, risikerer du å bli stilt bakerst i køen, i verste fall blir du stående uten barnehageplass.


Det gjelder selv om du etter loven har krav på barnehageplass fordi barnet ditt er født innen 31. Jørn-Tommy Schjelderup, viseadministrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbun PBL. Selv om dere har krav på barnehageplass , har dere imidlertid ikke rett til plass i en bestemt barnehage. Søkere som ikke får første ønsket oppfylt, har rett til å bli satt på søkerliste til den barnehagen de helst ønsker, og søkere som verken får plass på første- eller andrevalget, kan be kommunen om en begrunnelse på hvorfor de ikke fikk ønsket barnehageplass , sier Pettersen.


Bytter du mellom private barnehager, eller fra kommunal til privat må du sende oppsigelse. Les om oppsigelse av barnehageplass. Mellom kommunale barnehager går oppsigelsen automatisk når du takker ja til nytt tilbud. Vil du stå på søkerlisten (venteliste) til andre barnehager? Barn som er født innen utgangen av august har krav på barnehageplass fra og med august påfølgende år.


Novemberbarn kan få rett til barnehageplass. Alle barn som fyller ett år i november kan få rett til barnehageplass innen de fyller året. Det betyr at et novemberbarn kan begynne i barnehagen når det er ni måneder gammel, om foreldrene ønsker.


Krav på barnehageplass

For å bli fast eller midlertidig ansatt i barnehage må personer med et annet førstespråk enn norsk eller samisk ha avlagt en norskprøve og ha oppnådd nivå Apå delprøven i skriftlig framstilling og nivå Bpå delprøvene i leseforståelse, lytteforståelse og muntlig kommunikasjon. Plassering av barn på søkerlistene, grupper i opptaket, dokumentasjon. Svar på tilbud om plass Frist for å svare, stå på venteliste til annen barnehage, klag på tilbudt plass. De som søkte etter 28. Dette opptaket pågår hele året dersom barnehagene det er søkt til har ledige plasser.


Tilbud om plass blir sendt ut elektronisk via Altinn eller digital postkasse. Du må sende klagen innen uker fra du mottok avgjørelsen. Hvis du bruker retten din til å kreve en begrunnelse, er klagefristen uker fra du mottar begrunnelsen.


Krav på barnehageplass

Tre uker før termin faller vekk. S har termin i mars, og lurer på om hun har mulighet for å få plass allerede fra mars neste år, når barnet fyller ett år. Krav på plass fra 1-årsdagen? Jeg råder deg til å søke barnehageplass fra det tidspunkt du ønsker, dvs.


Det er kun barn som er født før 1. Og for oss var det uaktuelt å vente ett år med å få barn på grunn av en barnehageplass ,. Jeg er i ferd med å skrive en artikkel om adgangen til å si opp barnehageplass der jeg også peker på at noe av grunnen til at denne situasjonen har oppstått er at man har gått fra en privatrettslig regulering av barnehageplass der barnehagekontrakten - kontrakten mellom barnehagen og foreldrene om barnehageplass - har vært den viktigste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg