torsdag 13. september 2018

Pavlova med potetmel

Marengskake med krem og masse bær og frukt! Denne oppskriften var ikke lett å finne på nett. Dette er oppskriften vi bakte før 17. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon.


Pavlova med potetmel

Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning. Kirsebærsaus: Ha fryste bær i en kjele sammen med vann og sukker. Kok et par minutter. Bland potetmel og vann til du får en klumpfri jevning. Trekk kjelen av platen og rør i jevning i en tynn stråle under røring til det blir en fyldig og glatt saus.


La sausen få et raskt oppkok (den må ikke koke lenge) igjen før den avkjøles og serveres. Det er noe med sprø marengs, silkemyk fløtekrem og friske bær - og en kombinasjon av dette må jo bare bli bra! Og det ble det da vi på St. Hansaften feiret mafiaens siste tilskud da barnebarnet mitt Philip ble døpt. Lag kuler av iskremen med en isskje og fordel disse utover marengsbunnen.


Legg på jordbærene og avslutt med litt deilig sjokoladesaus. Oppskriften er fra bakingforalle. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.


Løs opp potetmel i kaldt vann og bland inn i kremen. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem. Den er lett, spr, smelter p tungen og er enkel f til. Gravid - Barnet ditt.


Pavlova med potetmel

Da br du vite statusen slik at du. Og jammen meg var det ikke den jeg skulle vinne den aller siste og avgjørende konkurransen i Masterchef med også! I kveld skal jeg på juleselskap med min kjære venninne Anbjørg(og en haug med andre flotte jenter) og hun har ønsket. Pavlova med eggekrem. Sprø på utsiden og litt seig inni.


Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Jeg har i dag funnet ut at jeg vil lage pavlova kake til i morgen, altså en marengsbunn i kveld og lage den til i morgen. Men jeg mangler eddik og maizena. Enkel oppskrift på mini pavlova med vaniljekrem og bær.


Pavlova med potetmel

Små pavlovakaker med bær er små drømmer av noen kaker med marengsbunn og vaniljekrem. Ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17. Jeg lager det ved å stivpiske eggehviter.


Så pisker jeg gradvis inn 2g sukker til det blir en tykk og blank marengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg