onsdag 12. september 2018

Migrene gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Under graviditet bør du prøve å unngå å bruke migrene -medisiner.


Dersom medikament må gis, anbefales paracetamol.

Nyere forskning åpner for bruk av forebyggende medisin mot migrene hos gravide med hyppige og alvorlige anfall, spesielt når disse ikke avhjelpes med symptomlindrende behandling. Mange kvinner sliter med migrene , og det finnes flere ulike typer. Det er ikke uvanlig å bli kvalm av migrene og sterk hodepine. Professor i farmasi ved Universitetet i Oslo, Hedvig Nordeng jobber blant annet med legemiddelbruk og sikkerhet blant gravide og ammende. Gravide kan bruke medisiner mot migrene.


Men en ny gjennomgang av forskningen viser at flere typer behandling kan brukes. Dersom du sliter med migrene i graviditeten må du kontakte lege, slik at du kan få informasjon om hva slags medisin du kan ta.

Det er noen medisiner gravide bør avstå fra, og hvis du allerede bruker medisiner mot migrene , kan det være du må bytte disse med noen andre, sier Hegén Michelsen. Det er flere typer hodepine og de fleste er godartede. Jeg vil ikke anbefale at du bruker noen tabletter ved slike forsøk, verken Topimax eller den nye. Jeg ville heller forsøkt utsette graviditetsforsøk da.


Migrene kan jo avta kanskje i graviditet også. Du må vurdere hvor mye du er plaget, så forsøke på å bli gravid i en roligere fase er min anbefaling. Selv om kvinnen bruker medisiner mot migrene , er det fremdeles viktig å følge de generelle rådene mot migrene. Paracetamol er førstevalg både for gravide og ammende.


I Norge lider av kvinner og av menn av migrene. Den er ofte ensidig. Folk med migrene forteller ofte at de blir lyd- og lysskye under anfall. Kvinne, gravid i uke 1 er sterkt plaget med migrene og har behov for behandling utover paracetamol.


Tidligere har hun brukt forebyggende behandling i form av metoprolol og valsartan. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Mange gravide merker endringer i typen migrene de har, og noen får migrene av å være gravide og andre får en pause i migrenen når de er gravide.


Det dreier seg om store hormonelle endringer i kroppen og migrene blir påvirket av dette.

Les mer om migrene. Visste du at det finnes kjerringråd mot hodepine og migrene hvor man tar i bruk poteter? Her har det kommet inn et tips om en slags potetsaft. Noen får det etter trening eller når de er gravid.


Hodeverk er veldig vanlig. Det var stykker med migrene som hadde sterk hodepine mens de var gravide. Kvinnene oppgir selv hvor vondt i hodet de har, på en skala fra en til ti.


Jeg har plutselig hatt to migreneanfall på to uker og pleier ikke å ha migrene mer enn ca. Flere som har opplevd dette? Kan ikke tenke meg at det finnes noen migrenetabletter som kan tas under graviditet.


Om det er migrene du har vil jeg råde deg til å ta en prat med fastlegen din for å få kunnskap og info om denne helt spesielle type hodepine. Du bør også forsøke å finne ut hva som utløser din hodepine. Skulle du få migrene for første gang under svangerskapet vil denne hodepinen som regel også være med aura.


For de kvinner med migrene uten aura som ønsker å bli gravid er det derfor ingen grunn til bekymring, man ser at migrene uten aura avtar i svangerskapet og i noen tilfeller i permisjonstiden etter fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg