tirsdag 4. september 2018

Ørebetennelse kjerringråd

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Og dette særlig for barn og spedbarn. Kjerringråd mot ørebetennelse. Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd.


Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret, eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med. Evt, kjøp et nesehorn, slik du blander salt og vann i, skyll nesen regenmessig.


Bladlus på roser og andre planter er ganske vanskelig å få bort. Les mer om bladlus. Blærekatarr er ofte forbundet med smerter.


Her på kjerringråd siden kan man finne flere råd som kan være til hjelp for blærekatarr. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Noen som har kjerringråd mot betennelse i det ytre øret? Har pirket det på meg med q-tips (fy, fy!).


Det er skikkelig betent og opphovnet inni der, og det banker og dunker skikkelig. Sånn at jeg ikke kan ligge på det, og sånn at jeg bare har lyst til å ta en van Gogh! Vanlige symptomer er slim- og pussdannelse i øyekrokene. I tillegg får man ofte kløe og svie.


Både barn og voksne kan få det, men mest vanlig er det nok blant barn. Det forekommer også hos katter og hunder. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Tette ører - kjerringråd. Noen får det i ofte ved forkjølelse, andre får det av at voks setter seg fast i øregangene.


Hvis det kommer av en forkjølelse er som regel årsaken at slimhinnene i nese og svelg er hovne og betente. Dette har nær sammenheng med ørene og forplanter seg ofte dit. Endelig en rynkekrem som virker. Fra det ytre øret fører en en til to centimeter lang øregang inn til trommehinnen. Trommehinnen er så tynn at det går an for legen å skimte mellomøret innenfor når det gjøres otoskopi - et instrument med lyskilde som gjør det mulig å se innover i øregangen og studere trommehinnen.


Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at vann som kommer inn i øret når man bader eller svømmer, fremmede partikler eller insekter som kommer inn i øregangen, eller en infeksjon i en tann som sprer seg til øret. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Ved akutt ørebetennelse vil de fleste foreldre tilkalle lege fordi barnet har store smerter.


Mange vil forlange at barnet som har vondt får medisiner som virker. De fleste akutte mellomørebetennelser skal ikke behandles med antibiotika, men kun med saltvanns-nesedråper og Paracetamol som smertedempende og febersenkende. Myter om ørebetennelse 1. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse. For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte.


Hva er årsaken til tannervebetennelse og tannrotbetennelse? Tannervebetennelse oppstår oftest på grunn av et dypt hull i tannen (), som når helt inn til tannerven. Dag med ørebetennelse var en vanskelig arbeidsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg