tirsdag 18. september 2018

Lapskaus med pølse

Finn laveste nettpris her. Denne typiske husmannskosten lages i mange varianter, her er en med pølse. En rett som fort blir barnas favoritt. Skrell og skjær poteter, gulrøtter, løk og purre i grove biter.


Ha alt i en kjele med vann og buljongterning.

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.


Noe av greia med lapskaus er den melne og tykke konsistensen av poteter som har fått putre seg helt møre. Kok opp vann med buljongterninger. Lapskaus skal være tykk.


Jeg velger å kalle meg selv såkalt voksen her fordi jeg fremdeles har vanskelig for å tenkte på meg selv som en voksen person.

Del baconskiver og pølse i små biter, og stek dem lett i stekepanna. Når potetene og grønnsakene er nesten møre tilsettes kjøttet. La alt trekke noen minutter til det er varmt. Smak til med salt og pepper.


Servér lapskausen med flatbrød til. Flere lekre pølseretter finner du her. Lær mer om pølser her. En oppskrift på lapskaus med litt mørere oksekjøtt. Her får du vært så.


Slik blir dette en rask og enkel hverdagsmiddag til kalde høstdager. Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger. Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi. Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager.


Husk at det er lov til å improvisere! Mer anvendelig mat finner man rett og slett ikke. For oss er dette ren nostalgi og smaken av barndom, sier de.


Bruker man pølse , skinke eller annet kokt kjøtt, har man poteter og grønnsaker i gryten med litt vann først.

Dette kokes til alt er mørt. Pølser has ikke i før mot slutten. Smakes til med krydder og buljong evt. Når du har lyst på skikkelig real middagsmat er det få ting som slår ei stor gryte med lapskaus ! Bruk oppskriften min kun som et utgangspunkt, her er det store rom for improvisasjon etter hva du måtte ha i kjøleskapet.


Klassisk lys lapskaus til høstkvelden. Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv: Du trenger, ca.


Etter en dag på jobb er det deilig å komme hjem til en kjele fullpakket med lapskaus. Når jeg laget saltkjøtt og kålstappe på feittirsdagen forrige uke så kokte jeg litt ekstra salt svinebog med tanke på å lage lapskaus. Lise Finckenhagen lager en klassisk versjon.


Se oppskrift på brun lapskaus på Lises blogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg