fredag 21. september 2018

Forrett til lammelår

Forrett til lammelår

Norsk lam er en eksklusiv råvare! Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror. Lurer du på hva du kan servere som forrett til lammemiddagen? Her kommer en liste over hvilke forretter som passer til lam.


For å gjøre valget litt enklere kan du ha som regel at hvis du har mektig tilbehør, som for eksempel gratinerte poteter og fløtesaus til lammet, bør du velge en lett og frisk forrett og dessert. Påskeaften samles familien her hos meg. Alle forslag taes imot med takk! Får litt prestasjonsangst når jeg plutselig skal ha kokker til bords i mitt første forsøk med lammelår.


Låret er stappet med hvitløk, salt og pepper. Har tenkt å steke løk, gulrot og små mandelpoteter i ovnen sammen med låret. Og så har jeg kjøpt rødvin, både til saus og drikke. Da blir det teryakimarinert laks til forett.


Forrett til lammelår

Får gode venninner på besøk og trenger en enkel forrett siden jeg skal ha retter og derfor ikke har så. Enkel forrett til lammelår. Hugs å bruka steiketermometer, og plassar det slik at dei ikkje treffer beinet. Denne avokadosuppen har jeg ikke prøvd selv, men jeg er helt sikker på at den er god.


Jeg ville servert den i små skåler eller vide kaffekopper (men selvfølgelig med skje) og hatt noen få reker (veldig grovt hakket) og kanskje litt hakket vårløk oppi. Jeg har en klar favoritt til forrett ,og det er Cozze Ripiene, eller gratinerte blåskjell på norsk. Holder på å lage det nå,å tenna løper i vann! Ellers ser alt du presenterer her deilig ut,så disse skal prøves! God helg fra et lykkelig matvrak.


Forrett til lammelår

Hvitløksgratinert spekeskinke med reker passer som forrett til både vennemiddager og fest, eller om du bare vil kose deg med noe ekstra godt. En forrett er en innledning, noe godt som setter standarden for flere gode retter som skal følge. Vi gir deg tips til både enkle og mer avanserte forretter.


Langtidsstekt lammelår med helstekte poteter á la Jamie O. Lettsaltet og røkt lammelår er deilig, rustikk og smakfull mat som er perfekt å servere til dine og gjestene dine. Legg oppskrifter i din egen kokebok og legg til dine egne notater og ingredienser. Finn vin til maten. Se våre nyeste øl-, vin- og brennevinstester. Lammelår av villsau er både spesielt og veldig godt.


Forrett til lammelår

Kjøttet har kombinert smak av lam og vilt. Disse sauene er en del mindre enn vanlig sau og lammelårene er litt over kg. Her er litt inspirasjon til hva du kan servere!


Her er forslag til forrett , hovedrett, tilbehør og dessert. Velg en av hver om du skal ha gjester til bords eller velg mange om det skal være en buffet og gjester skal gå og forsyne seg selv. Kan tilberedes både i ovnen og på grillen. Heldigvis er lammelår det mest tilgivende kjøttet vi har.


Eventuelle feitrinn til tross, en lammestek blir godt selv om steker det litt for mye - eller litt for lite. Hva skal du ha til ? I oppskriften er det en rotmos. Sesongpolitisk er sopprisotto innertier nå. Svigermor er ikke fornøyd med det kjøttet som tilbys til fårikål i butikkene. Det blir ikke så mye dyrere å kjøpe lammelår i skiver.


Låret har mye kjøtt, men lite bein og brusk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg