onsdag 5. september 2018

Gudmor fadder

Støtt oss i kampen om en rettferdig verden. Les om vårt arbeid og bli fast giver i dag! Bli kjent med Kirkens Nødhjelp. Finn informasjon her! Sammen for en rettferdig verden!

Les mer om arbeidet vårt her! Begrepet er innført gjennom kristendommen, men brukes også på en rekke andre områder, særlig ved fjernadopsjon. Gudmor , kvinnelig dåpsvitne ( fadder ). Ved dåp i kirken er en fadder et dåpsvitne. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Fadderen skal svare for dåpen på barnets vegne, være vitne til at dåpen er foretatt, og forplikte seg til å gi barnet en kristen oppdragelse.


Typisk er det faren som velger mannlig fadder , eller gudfar, mens moren velger en kvinnelig fadder , eller gudmor.

De vordende foreldrene er de som er ansvarlige for denne avgjørelsen, og de må velge med omhu. Du skriver: Jeg vil ikke være barnevakt bare fordi jeg er gudmor. Det skal du ikke heller.


En fadder er vidne til dåben og skal tilse at barnet vokser op i den kristne tro. At fadderne i øvrigt skal tage sig af barnet, hvis der sker forældrene noget, er en skrøne. Hvad er en fadder ? Der følger ikke et juridisk eller økonomisk ansvar med at være fadder. Fadderskapet handlar alltså om en vilja att finnas för den som döpts, som stöd och inspiration för att den döpte ska kunna växa och mogna som människa och kristen. Att vara fadder , gudfar eller gudmor som det också kallas, är ett livslångt uppdrag.


Alla som är döpta får lov att vara fadder , det finns inga andra regler. Faddrar förekommer även vid dop av vuxna i sådana kyrkor. En fadder , gudfar eller gudmor förekommer inom barndöpande kristna kyrkor.


Faddern är en person som tar på sig uppgiften att vara dopvittne, åtar sig ett särskilt ansvar som förebedjare och kristet föredöme och vägledare för den som döps. En gudmor er som en ekstra tante, som dine foreldre har valgt ut. Hun er en venn og en mentor som du alltid kan dra til.


Betydningen av fadder.

Jeg ville sagt klart fra til denne venninnen din før vennskapet går helt i stykker - å være gudmor (det heter ikke det lenger, alle er fadder , ingen er gudmor eller gudfar) handler om å bry seg litt ekstra om fadderbarnet når det gjelder oppdragelse og særlig i forhold til tro, men overhodet. Norsk oversettelse av fadder. Oversettelser av fadder. Informasjon om fadder i gratis engelsk online ordbok og leksikon.


En fadder i den danske folkekirke skal være over konfirmationsalderen, men selve konfirmation er ikke nogen betingelse. Da han gikk hjem igjen mot kvelden, møtte han på nytt den vakre fruen, som så så blid ut, og hun gjorde det samme tilbudet igjen. Denna läste vår fadder , och jag kan säga att vi var rörda till tårar, den är jättefin.


LSKADE BARN (dopdikt) Av: Jessica Marie Nilsson Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg