fredag 21. september 2018

Smerte i nedre del av magen

Brukere har fått hjelp mot bl. Når blindtarmbetennelse oppstår smerte i høyre nedre del av magen. Pasienten kan føle seg kvalm her. Det er snakk om å slippe smerte : trykk på høyre nedre del av magen gjør vondt, men la gå fra vondt.


I en blindtarmbetennelse den betente delen er kirurgisk fjernet. En kronisk betennelse i tarmen er Crohns sykdom.

Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket. For eksempel kan du være oppmerksom om smertene sitter i øvre eller nedre av magen , tipser Kvenshagen. Vi ønsker å dele denne artikkelen med deg i dag av én grunn.


Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte. Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer. Du har altså i vel uker nå hatt kortvarige smerter i nedre del av mage, mye luftplager og oppblåst mage, samt løs avføring.


Det oppstod etter et måltid tungt fordøyelig mat, og har deretter vedvart. Disse plagene høres ikke farlige ut.

Det er selvfølgelig plagsomt, men har vart i relativt kort tid. Så jeg fikk disse smertene i går i to tiden, har hatt dette før men da varte det vanligvis bare ett få timer og nå føles det litt annerledes. Har smerte i nedre delen av magen og den er i midten.


Den stinger og noen gang går smertene i bølger. Gjør vondt når jeg rører meg, legger meg og hoster. Jeg har de siste ukene hatt en stikkende smerte til venstre i nedre del av magen.


Om jeg gir ekstra i smashenegjør det vondere. Dyp, diffus, eventuelt i midtlinjen. Oftest fra indre organer. Peritoneal smerte ? Skarp, ofte lokalisert, smerte som forverres ved bevegelse og trykk mot affisert del av bukhinnen. Typisk for appendisitt.


Ved ulcus perforans vil mageinnhold kunne renne nedover i bukhulen og gi lignende smertevandring. Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling. Akutt oppståtte kraftige magesmerter med påvirket allmenntilstand tilsier alltid rask undersøkelse av lege. Plages du av smerter i underlivet? Underlivssmerter kan komme fra nedre del av magen eller kjønnsorganene hos kvinner.


Les mer om de vanligste årsakene og når du bør oppsøke lege! Videre forteller Eidjar at de fleste vil merke det dersom de har fått blindtarmbetennelse, da det skaper sterke smerter nederst på høyre side av magen.

Alle vil på et eller annet tidspunkt merke at det er noe galt. I første og andre trimester av svangerskapetsmerte i magen gyldig. Smerter i nedre del av magen. De er fysiologisk og er forbundet med restruktureringen av livmor. I det tredje trimester, smerte kan oppstå i normal tarm på grunn av kompresjon av det forstørrede livmoren med fosteret.


Underlivsbetennelse kan være akutt med plutselige smerter i nedre del av magen og høy feber. De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig.


Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg