torsdag 27. september 2018

Mest populære navn

Mest populære navn

Det går om lag 1år mellom popularitetstoppene, noe fjorårets mest populære navn er et skoleeksempel på, sier navneeksperten. På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger.


Mest populære navn

Emma kommer fra tysk og betyr stor. Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Sofie ligger som nummer tre.


Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Av alle populære navn , er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert. Deres topp tre er Ida, Sofia og Emma på jentesiden, mens William, Victor og Oscar topper på guttesiden.


Mest populære navn

Flere av navnene på de danske topplistene har spesiell dansk tradisjon, eller har vært brukt i Danmark over ti ifølge navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen. Hvor mange velger de mest populære navnene ? Bare navn ble i fjor brukt til mer enn prosent av alle fødte. Emma ble brukt av prosent, og Lucas av prosent.


CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Dette er en liste over populære navn. De mest populære pigenavne på årets første navneliste er Emma, Alma, Freja, Clara og Agnes. Der har altså været en del udskiftning i top- hvor navnene Freja, Clara og Agnes er kravlet op, mens Sofia og Ella har måttet vige pladsen. Sidste års mest populære navn Ida er forsvundet væk fra 1. Så hvilke navn er det egentlig flest som har i Norge?


Mest populære navn

Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Navnetrendene skifter. I likhet med Norge er det to trender for de mest brukte navnene i Danmark: Det er noen typisk danske eller nordiske navn , og resten er typiske internasjonale navn som gjerne er populære i mange. Lukas er det aller mest populære navnet i Opplan Hedmark, Telemark og Aust-Agder. Andre navn er mer populære i andre fylker, som Oliver i Rogaland og Hordaland.


Tiril var mest populært i Oppland og Hanna i Aust-Agder. Ada og Nora kom til topps i Trøndelag. Men det vi bryr oss aller mest om når vi velger navn til barna våre er imidlertid at det høres fint ut, og barnets navn kan også si litt om foreldrene. Man skulle kanskje tro at det var Noora og William som tronet på topp over verdens mest populære navn. Skam tar vel snart over verden, eller hva?


Men det er faktisk ikke navnene til de fiktive karakterene som ligger øverst på lista. Ingen av dem er spesielt populære i dag. Meld deg på nyhets­brevet vårt du også! Tett etter fulgte Nora og Olivia, samt Filip og Oliver.


I USA er det veldig mange unisex- navn – enten fordi de startet som stedsnavn eller etternavn, eller at de rett og slett har blitt tatt i bruk for motsatt kjønn av det som var vanlig. Her er de mest populære. Guttenavn og mye mer for du hjelp til hos oss.


Hvilket guttenavn skal du gi ditt barn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg