torsdag 6. september 2018

Slakt av hest

Slakt av hest

Til deg som ønsker å slakte hest har vi her nyttig informasjon. Vi er det slakteriet i landet som slakter mest hest og tar i mot så mange som mulig da industrien etterspør kjøttråstoff av hest. Vi slakter hest stort sett hver mandag.


Slakt av hest

For at hest skal kunne slaktes og omsettes til humant konsum må hesten ha originalt helsekort og hestepass. Innmelding av hest må skje senest tirsdag kl. Kopi av hestepass, helsekort og nødvendig kontaktinformasjon sendes oss senest dager før slakting.


Hester med sko trekkes kr. Derimot tar de fleste slakterier imot hester tidlig på morgenen og tar om mulig bort hesten direkte, uten ventetid. HEST SOM SLAKTEDYR. Dette gjelder alle hester , uansett når de er født. Alle hester født etter 1. Når hesten skal dø kan den enten avlives (kadaveret destrueres) eller slaktes (skrotten blir til menneskemat).


Slakt av hest

Hvis hesten skal slaktes må den være identifisert etter gjeldende regler om identifikasjon av hest (hestepass) og helsekort med fullstendige opplysninger om medisinbruk, må kunne fremvises. Kan tilby et godt liv med fri tilgang på grovfor ute, på svær innhegning. Utarbeiding av retningslinjer for god praksis for framgangsmåter og overvåkingsordninger til bruk ved avliving av dyr er derfor viktig for at de driftsansvarlige skal få en hensiktsmessig veiledning om dyrs velferd. Utarbeiding av slike retningslinjer forutsetter vitenskapelig kunnskap, praktisk erfaring og kompromisser mellom berørte parter.


Web-innmelding søndag kl 23. Slakteriet disponerer dyra og bestemmer når slakting skal skje innenfor en ukers periode, som består av ønsket slakteuke, uker før og uker etter. Prisen i basisuke er garantert dersom prisen er lavere i slakteuken.


Slakt av hest

Prisnedgang som følge av passering av vektgrenser kompenseres ikke. Jeg har i denne artikkelen lyst til å gi noe praktisk informasjon om muligheten for medikamentell avliving av hest samt prosedyrer og håndtering av hesten etter døden. Dersom du har bestemt deg for at du må avlive hesten din, og du ikke vil sende den til slakt skal du tenke igjennom følgende: Er hesten min redd veterinæren? P Merking av slakt. S Merking Skrottlapp.


P Pussing av slakt. P Veiing av helt slakt. S Gris vektgrupper. Liket av en hest som blir avlivet på denne måten kan anvendes som slakt. Bør jeg være til stede?


Du bør snakke med dyrlegen din i forveien om hvorvidt du bør være til stede med hesten din til det siste. Vi har laget et eget slakterom for hest , som er godkjent av Mattilsynet, sier Lars Aashammer. For å komme dit må hesten gjennom slakterifjøset, der det alltid er lyd fra dyr som venter på slakt. Det er nå en gang slik, at det hender man må avlive hester , av diverse grunner, og det er en like grusom opplevelse hver gang, men like fullt, et ansvar vi må ta på oss når vi bestemmer oss for å ha dyr.


Så når dagen kommer og en hest må leveres til slakt , så er det stadig flere ting man må passe på. Innredning av stall og kjøp av føll. Peder er lønnsmottaker og eier av et småbruk hvor han leier bort jorda.


Han er interessert i trav og vil prøve om det er mulig å trene opp en eller flere hester som kan vinne premier på travbanen. Han anskaffer føll av rimelig god avstamning. Norsk Protein har ansvar for kadaverhenting i Norge, og de fakturerer alle slakterier for ordningen. Henting skal normalt skje innen virkedager.


I Norge fastslår Dyrevernloven at det ikke er lov å avlive dyrene uten at de bedøves først. Bedøvingen kan gjøres på flere måter. På Nortura-slakteriene blir kylling, kalkun og gris bedøvet med CO 2-gass, storfe med boltepistol mot pannen, og lam med elektrisitet via elektroder på hver side av hodet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg