mandag 17. september 2018

Gravid plager

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange er mer følsomme enn ellers når de er gravide.


Humørsvingninger er vanlig.

Disse svingningene skyldes en kombinasjon av hormonforandringer og kroppslige endringer. Trøtthet, søvnmangel og andre plager kan forsterke dette. Trening, nok søvn og riktig mat og tid med partner eller gode venner kan hjelpe deg på tøffe dager. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte.


Kvalme, halsbrann, treg mage, ødemer, leggsmerter og tretthet er noen av de vanligste plagene. Smerter i bekken og korsrygg er den vanligste årsaken til sykemelding blant gravide kvinner. Robinson sier at for å begrense negative konsekvenser av bekkenløsning, er det viktig å identifisere faktorer som kan benyttes til å forebygge plager og utvikle gode behandlingsstrategier.

Begynner ofte innen uker etter uteblitt menstruasjon og forsvinner hos de fleste senest i uke 16– 20. Kvalmen kan opptre hele døgnet, men er ofte verst om morgenen. For patologisk kvalme, se hyperemesis gravidarum.


Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. De har gjennom sitt arbeid med Femme, samt arbeid som privatpraktiserende fysioterapeuter, bred erfaring med gravide , både ved syk- og frisktrening. Deres overordnede mål er å unngå sykeliggjøring av svangerskapet og forebygge svangerskapsrelaterte plager.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Du har kanskje hatt diaré tidligere, men denne gangen er det annerledes. Det er ikke farlig. Er det grunn til bekymring? I utgangspunktet er det ikke farlig å ha diaré når man er gravid.


Vanlige plager i svangerskapet. Mange kvinner opplever plager under graviditet. Våre gynekologer hjelper deg slik at tiden som gravid blir best mulig – for deg og barnet ditt.

Du trenger ikke henvisning. Sykdom og plager Barnemark.

Barnemark, også kalt småmark, er ikke farlig, men kan være svært plagsomt. Som regel er det helt normalt. Mange gravide får irriterende, smertefulle og pinlige plager under graviditeten. Plagene ingen snakker om.


Les om de vanligste plagene her. Hvis man tror man er gravid , er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Du er gravid , og tarmen spiller ikke på lag. Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravid , allerede før dato for forventet menstruasjon har passert.


Tidlige symptomer på graviditet. Hos gravide skjer det mye oftere spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse, derfor er denne tilstanden ekstra viktig å oppdage og behandle hos gravide. Den gode nyheten er at nesten alle plager er forbigående – iblant går det fort, og iblant tar det litt lengre tid. Bekkenløsning er en dårlig definert tilstan som 25–prosent av gravide angir å være rammet av. Fysioterapi med stabiliserende øvelser kan hjelpe.


Kilder: Norsk Helseinformatikk, Helsenorge. Tommelfingerregler for plagene ingen snakker oSpis de rette matvarene og mosjonere for å kurere forstoppelse og hemoroider. Rask og trygg leveranse. Dra til legen dersom du får sopp, eller andre plager som er mistenkelige.


Har man plager i ryggen fra tidligere, så kan dette forsterkes av endringen i holdning som skjer etterhvert som magen vokser. For å gå i dybden på plager relatert til kvinner og barn, sjekk menyen til høyre. Man blir mer svai underveis, noe som gjør at bade ryggrad og bekken får en litt annen vinkel enn ellers. De fleste gravide opplever å få vondt i rygg eller bekken i løpet av svangerskapet. Visse kvinner merker ingenting, andre desto mer.


Oppblåst mage og gravid. Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff fra det nettbaserte fødselsforberedende kurset En god fødsel, forklarer at diaré og løs mage oftest forekommer mot siste del av svangerskapet. For de aller fleste er uteblivende menstruasjon det første tegnet på at man er gravid , men om man har uregelmessig sykluser, kan andre fysiske tegn vise seg først.


For deg som har diabetes og vil bli gravid. Et vellykket svangerskap er avhengig av et så normalt som mulig blodsukker, dermed er god blodsukkerkontroll viktig, også før du blir gravid. Diabetes, både type 1-diabetes og type 2-diabetes gjør at dersom du har sykdommen og ønsker å bli gravid er planlegging viktig. Typiske symptomer ved denne tilstanden er svie ved vannlating samt hyppig vannlating, og i noen tilfeller smerter eller ubehag over blæren.


Urinveisinfeksjon er vanligere blant gravide enn kvinner ellers. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg