torsdag 18. juni 2015

Røde prikker på huden

Røde prikker på huden

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer.


Noen får flere enn andre. Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres.


Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Når det gjelder utslett - eller små røde prikker - så trenger man som regel ikke være engstelig for dette når det kommer og går, og man ikke har noen andre symptomer i tillegg. Du nevner det ikke, men har du for eksempel kløe på de samme områdene? Petekkier betyr egentlig bittesmå blødninger i huden , og kan ha mange årsaker.


Mange røde prikker på kroppen? Dette kan det være. Har du hørt om cherry angiomer før? De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker. De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden , sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved.


Har hatt de fleste av disse i flere år, så det er ikke noe akutt oppstått. De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område. Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege.


Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form. Lichen planus har en tendens til å ramme huden rundt anklene og leggene. Keratosis pilaris: Veldig vanlig hudtilstand der man får røde prikker med ru overflate på fremsiden av lårene og leggene.


Psoriasis: Hudsykdom som rammer ca. Vanlig årsak til vedvarende skjellende utslett på leggene. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Utslettet sprer seg til ansiktet, halsen, overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager.


Kløen påvirker vanligvis bestemte områder og er ledsaget av andre symptomer som rød , irritert hud eller nupper og blemmer. Kløende hud kan være et symptom på en underliggende sykdom. Disse inkluderer leversykdom, nyresvikt, jernmangelanemi, skjoldbruskkjertelen og visse typer kreft, inkludert leukemi og. Bør du bekymre deg? Hvis du bemærker små runde røde prikker på huden , så kan det være petekkie.


Disse vækster vokser som følge af blødning, og det er derfor, de kan se brune, røde eller lilla ud. De ser mere ud som et udslæt og viser sig i klynger. Men det betyder ikke, at børn eller unge ikke kan få dem. Læs også: foryng huden med gele.


Røde prikker på huden

De tiltrækker nemt vores opmærksomhed med deres røde farve. De er synlige, og mange synes, de er grimme. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg). Dukker stadig opp nye.


Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Andre årsaker er hudlesjoner eller traumer, trombocytopeni, autoimmune sykdommer, septikemi, osv Årsakene ovenfor i røde flekker på huden kan også føre til røde flekker på bena. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg