torsdag 4. juni 2015

Baby uke 18

Check out For The Baby. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Immunsystemet har begynt å fungere. Følg graviditeten uke for uke.

Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen.


I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner. Babyen veier nå rundt 2gram og er cirka centimeter lang, og den er på størrelse med en stor søtpotet. Barnet er på vei inn en kraftig vekstperiode, og mange vil kunne kjenne de små beina sparke mot magen.


Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer.

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Rundt denne uka er det tid for den ordinære ultralyden. Sjansen er stor for at dere også kan se kjønnet nå. Ja, nå nærmer mange av dere seg uke i svangerskapet om dere ikke alt er kommet og passert.


Kjenner dere noe tegn til liv der nede? Ikke alle gjør det enda, men noen kan begynne og merke litt nå etter hvert. Er dere kjent med babyverdens uke for uke der dere kan følge fosteret?


Med første barn kjente jeg først smertene etter fødsel. Nå er jeg i uke og kjenner smertene allerede nå, de er ikke like intense og hyppige, men dog. Smertene kan beskrives som en brennende og stikkende smerte. Til sambo har jeg beskrevet det som at noen stikker meg i puppen med en lang nål.


Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Search For The Baby. Ansiktsmusklene er utviklet nok til at barnet kan danne mange ulike ansiktsuttrykk.


Barnet fortsetter å vokse og utvikle seg, men nå skjer det i et litt langsommere tempo.

Kanskje skjærer barnet grimaser til deg. Du trenger ikke forklare deg for noen. Et godt råd er bare å si: Takk, jeg skal huske det.


Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt. Hvis du ikke allerede har vært på ultralydundersøkelse, skal du antagelig dette denne, eller neste uke. Lanugohårene ligger innenfor et fettlag som heter vernix caseosa, dette beskytter babyens hud.


Det startet etter jeg var på konsert og stod og gikk mye forrige helg, og da jeg skulle gå hjem fikk jeg vondt nederst i magen og en følelse av at den strammet seg helt - men den var helt bløt å ta på, og det varte. Learn how to play Baby by Justin Bieber (featuring Ludacris). This EASY ukulele tutorial includes the chords, chord progression, strumming pattern, and lyrics for this song. Flere som har det sånn?


Syntes alle som er omtrent like langt som meg går rundt med struttende mager og snakker om barnet som spreller. Fosterets talgkjertler er utviklet tidligere, og det er disse som produserer talget som dekker fosteret med fosterfett. Hvis det er ditt første barn, merker du kanskje liv nå, men det kan hende at det ikke skjer før om et par uker.


Sjekk hva som har skjedd med barnets utvikling den siste uken. Funksjonelle øyenbryn Barnet kan nå rynke på øyenbrynet! De fine hårene er helt hvite siden de ikke har noen pigmenter enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg