tirsdag 2. juni 2015

Rubella vaksine

Etter én vaksinedose vil ca. Denne beskyttelsen varer sannsynligvis hele livet. Ren rubellavaksine finnes, men er ikke alltid tilgjengelig. Vaksinen er framstilt av levende, svekket rubellavirus dyrket i humane diploide celler. Før rubellavaksine ble tatt i bruk, var cirka prosent av den voksne befolkningen immun mot rubella her i landet.


Derfor er det viktig å nå denne gruppen med vaksine.

Føtal skade har imidlertid ikke blitt dokumentert for gravide som har mottatt mesling-, kusma- eller rubellavaksine. Jeg hadde uten tvil tatt vaksinen og tatt disse tre månedene pause fra forsøk. KAN bli smittet og det kan få alvorlige konsekvenser for et foster) og den sjansen ville jeg ikke tatt.


NO: I disse dager er det mye fokus på vaksiner – noen mener de bør unngås og andre mener de er nødvendige. Rotavirus er årsak til om lag halvparten av tilfellene med diaré og oppkast blant sped- og småbarn. Viruset smitter svært lett.


Vanlig smittemåte er at barnet putter hånden i munnen etter at det har tatt på noe som er forurenset med rotavirus. Finn fram i kommunen Finn fram i kommunen.

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Jeg fikk ny rubellavaksine umiddelbart etter fødsel, men hadde nesten mistet antistoffene igjen da jeg var gravid med yngste.


Iflg legen biter ikke vaksinen varig på alle, og jeg ser ut til å være en av dem. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning. Rundskrivet åpnet for gratis rubellavaksine til alle seronegative kvinner i fertil alder. Gravide med manglande IgG-antistoff (seronegative) bør motta rubella-vaksine etter fødsel.


Sjå nærare om indikasjonar for rubella -screening av gravide og evt. Vaksinasjonsdekningen er høy, og det er ikke sett utbrudd eller smitte til gravide på mange år. Rubella er eliminert i Norge.


På denne bakgrunn vil gruppen anbefale at Norge slutter med rutinemessig testing av gravide som har dokumentasjon på to doser rubellavaksine (vaksinasjonskort, SYSVAK-data). Det er ikke kjent av rubellavaksinasjon hos mor kan gi uheldige. Få informasjon om vaksiner for barn, voksne og reisende.


Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt. Prøver vaksine mot hjernekreft For første gang i Norge er det startet utprøving av en vaksine mot kreftstamceller. Bak skjuler det seg årelang forskning, og et unikt samarbeid mellom en rekke av landets fremste kreftforskere.


Ville bare tipse om at jordmor sa til meg at jeg måtte huske å si på sykehuset når jeg hadde født at jeg måtte ta den vaksinen på nytt, så fikk jeg.

Røde hunder- vaksine , rubella-vaksine , framstilt av levende, svekkede røde hunder-virus. Vaksinen inngår sammen med vaksine mot meslinger og kusma i MMR-vaksinen. Tidligere var også en ren rubella-vaksine på markedet, men den kan ikke lenger skaffes. Det anbefales kun undersøkelse av rubellaantistoff hos gravide som ikke er vaksinert, eller har usikker vaksinasjonsstatus. Medikamentinformasjon om MMR II ( vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder) inneholder medikamentbilder, bivirkninger, interaksjoner med medikamenter, instruksjoner for bruk, symptomer på overdose og hva du bør unngå.


L Meslinge-, kusma-, rde hunder- vaksine Vaksine mot rde hunder ( rubella ) forebygger kongenitt rubella. Vaksiner - levende og ikke-levende Pfizer Levende vaksiner br ikke gis samtidig med Enbrel. Denne mikroorganismen forårsaker mange utviklingsmessige abnormiteter hos barn før de blir født, hvis den gravide har hatt en infeksjon i første trimester. De fleste får rubellavaksine som effektivt forhindrer sykdommen.


Det er de alvorlige komplikasjonene når gravide smittes som er årsaken til at vaksine mot røde hunder anbefales. De som rammes av sykdommen skal ikke ha spesiell behandling, hvis det ikke inntreffer komplikasjoner med andre hudinfeksjoner. Vaksiner i dagens form er altså en ganske ny oppfinnelse, men tankegangen har rot langt tilbake i historien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg