tirsdag 9. juni 2015

Gravid uke 11

Gravid uke 11

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid uke symptomer. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå.


Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Noen gravide kjenner en lett verking i nederste del av halebeinet fordi livmoren vokser. Dette er helt normalt og ufarlig.


Gravid uke 11

For mange vil kvalmen ha gitt seg i uke , men andre gravide vil fortsatt oppleve kvalme en stund fremover. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Babyen går nå fra å hete embryo til fetus. Kjenn rytmen Barnets hjerte har slått raskt i flere uker , men det er først nå det går an å høre det. Fosterets hjerte slår dobbelt så raskt som ditt, alt mellom 120–1slag i minuttet.


Nå som nesten alt er på plass, begynner en periode med rask vekst i uke 11. Barnets lengde fra topp til tå dobles i løpet av de neste tre ukene. Frem til uke av svangerskapet øker barnets vekt ganger. Barnet kan åpne munnen, og tungen er fullt utviklet.


Mot slutten av denne uken er hodet og kroppen nesten like lange. Leveren tar opp mye av plassen i bukhulen. Frem til nå har barnet etter medisinsk betegnelse vært et embryo, men går nå over til å kalles et foster. Når du er gravid i uke så har du bare en knapp fjerdedel igjen av graviditeten.


Barnet sover nå lengre sammenhengende perioder, hvilket er grunnen til at du sikkert merker et tydeligere mønster av våkenhet (når barnet beveger seg) og hvile (når barnet er stille). Livmor og bryster til den gravide fortsetter og vokse og veksten av livmoren kjennes rett ovenfor symfysen. Det er helt normalt og ikke farlig. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt.


Indre og ytre kjønnsorganer er dannet. I uke 1 og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg. Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være større. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.


Uke : Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg