mandag 29. juni 2015

Spedbarn og forkjølelse

Spedbarn og forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Forkjølelse hos spedbarn. Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Løft opp hodeenden i sengen. Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. I og med at spedbarnet er så lite så er det ikke sikkert det har lært seg til at det går an å puste gjennom munnen hvis nesen er tett.


Når barn smittes av RS-virus, får de ofte hoste og katarr med seigt slim, de kan miste matlysten og ikke ville spise eller drikke. Infeksjoner med RS-virus er vanligvis mer alvorlige enn vanlige forkjølelser , og de varer som oftest lenger, opptil én måned. Hikke er helt vanlig hos spedbarn — noen babyer hikker mer enn andre. Hva er årsakene til at spedbarn hikker og hva kan man gjøre for å unngå det? Her får du forklaringen på hvorfor hikke oppstår og ekspertenes beste tips til hvordan man kan begrense det.


Det kommer av talgkjertlenes naturlige reaksjon på egne hormoner. Fennikelte har vært mye brukt som urtemedisin mot kolikk hos spedbarn , men det finnes ikke gode bevis for at dette er effektivt eller trygt å bruke. Babykviser oppstår oftest når babyen er mellom to og fire uker gammel. Risikoen ser ut til å være doseavhengig.


Den normale morsmelkavføringen er ganske flytende, og kan av og til misoppfattes som diaré. Diaré hos spedbarn viser seg derimot mer som illeluktende, misfarget vann – ofte sammen med nedsatt almenntilstan irritasjon og feber hos barnet. Oppsøk helsepersonell dersom du mistenker diaré hos det nyfødte barnet. Husk at spedbarnet har svake magemuskler, og det er normalt at barnet ofte må streve for å få tømt magen.


Det foreligger ikke forstoppelse hvis spedbarnet leverer en myk avføring selv om det har krevd noen minutters anstrengelse. Enkelte ganger kan det til og med være farlig fordi det ikke får puste ordentlig. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Tett nese hos spedbarn skyldes ikke nødvendigvis forkjølelse.


Vanlige symptomer på forkjølelse er hoste, snør og noen ganger feber. Ikke alle barn med forkjølelse får feber. En vanlig forkjølelse er ikke farlig for friske barn over tre måneder. Her er det noen tips som kan være til hjelp. Les mer om forkjølelse spedbarn.


Begynnende forkjølelse. Da har vi et kjerringråd som du skal ta i dette øyeblikk. Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp.


Foreldre bør kontakte lege hvis barn under tre måneder hoster. Hoste hos spedbarn er ikke vanlig. Barn med forkjølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg