torsdag 25. juni 2015

Ektopisk graviditet symptomer

En relativt stor andel kvinner med ektopisk svangerskap bruker spiral, eller minipille med lavdosert gestagen. Ekstrauterint svangerskap. Enkelte ganger fester det befruktede egget seg ikke i livmorslimhinnen, men på et annet sted. Som regel vil det være i de indre kjønnsorganer, men det kan være hvor som helst i bukhulen. Dette kalles ekstrauterint ( ektopisk ) svangerskap.


Et slikt svangerskap blir ikke fullbåret, annet enn i ekstremt sjeldne. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller i egglederen. Jo kortere graviditeten har kommet, jo sterkere indikasjon for å behandle med metotreksat. Endometriose kan også være en annen årsak til ektopisk graviditet. Dette skjer når cellene som kler innsiden av livmoren begynner å vokse i andre deler av kroppen.


Det er også andre faktorer, for eksempel røyking, å ha gjennomgått behandlinger mot infertilitet eller til og med hatt en annen ektopisk graviditet tidligere. De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning. Ektopisk svangerskab er graviditet uden for livmoderen, dvs. Sjelden oppstår en ektopisk graviditet på andre steder som i eggstokken, livmorhalsen eller livmorhalsen (bukhinnen). Også sjelden kan en graviditet utvikles i livmoren samtidig som en ektopisk graviditet utenfor livmoren (en heterotopisk graviditet ). Resten av dette pakningsvedlegget gjelder kun med ektopisk graviditet i tubal.


Hvis du mistenker at du har graviditet utenfor livmoren, bør du søke legehjelp omgående. Kvalme og såre bryster, som også er vanlig ved en normal graviditet , er vanlig ved ektopisk graviditet. Andre symptomer peker tydeligere mot en unormal graviditet.


Hvis du er bekymret for ektopisk graviditet , men ikke har symptomer på brud ring din utøver så snart som mulig for råd. Hvis du har noen symptomer på en mulig brud gå straks til et beredskapsrom. Med ektopisk graviditet kan fosteret ikke utvikle seg i lang ti men når en størrelse som fører til ruptur av røret og blødning, som er fulle av et dødelig utfall for moren.


En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet , det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme. En kvinne som har symptomer på ektopisk graviditet , krever øyeblikkelig legehjelp. Kan jeg få en graviditet uden for livmoderen mere end én gang? Du kan godt få en graviditet uden for livmoderen mere end en gang.


Graviditet uden for livmoderen ses hos til af alle gravide. Hvis den æggeleder, hvor graviditeten har siddet, ikke fjernes, kan den næste graviditet sætte sig fast i denne. Kvalme og brystsårhet er vanlige symptomer i både ektopisk og livmor graviditet.


Følgende symptomer er vanligere i ektopisk graviditet og kan tyde på en medisinsk nødsituasjon: Skarpe bølger av smerte i magen, bekkenet, skulderen eller nakken. Symptomer Hva er symptomene på ektopisk graviditet ? Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede egget fester seg i en eggleder. Smerter tidlig i svangerskapet skal vekke mistanken.


Selv om ektopisk graviditet er sjelden, er det viktig å være oppmerksom på symptomene. I omtrent en tredjedel av tilfellene kan leger ikke identifisere årsaken til ektopisk graviditet. Noen kvinner har også skulder smerte.


Når skal du ringe legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg