torsdag 11. juni 2015

Hvor lenge kan man fly når man er gravid

Sammenlign priser og bestill flybillett til Man med enkle trinn hos Travellink! Ingen bestillingsgebyr. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!


Finn og sammenlign flypriser til hele verden på Reiseguiden. Kan jeg fly når jeg er gravid ?

Hvor lenge opp mot termin kan jeg fly ? Hvordan er det med reiseforsikringen? Det har blitt veldig vanlig for kvinner å fly mens de er gravide. Dette gjelder både fritidsreiser og reiser i forbindelse med jobben. Generelt er det ikke er farlig å fly for en frisk gravid kvinne. Som kjent er det en del matvarer du skal være forsiktig med når du er gravid , både hjemme og på reise.


Vi har alle en økt risiko for å bli smittet av fremmede bakterier når vi reiser til eksotiske land.

Dette er alltid kjedelig, men det kjennes særlig ubehagelig når man er gravid , og kan gi ekstra engstelse og uro, sier Mogstad. Gravide som jobber ombord fly eller flyr ofte på grunn av jobb eller mye reising kan derimot komme til å overskride dette tallet, og anbefales å diskutere dette med legen i forhold til å redusere antall flyreiser mens de er gravide. Man bør ikke fly dersom man har en underliggende sykdom eller svangerskapskomplikasjon som kan trenge.


Den gravide har minst symptomer da, faren for spontanabort er over og man er langt unna faren for for tidlig fødsel. I første trimester (spesielt uke 8-14) er fosteret angivelig også mest følsom for kosmisk stråling. Så fint at du skriver til ung. Ved flyreiser mens du er gravid , er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor , hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly.


Når er det trygt å fly ? Det regnes som trygt å fly også om man er gravid , men det er noen ting det er lurt å være klar over. Som gravid er risikoen for blodpropp noe økt. Lange flyreiser forsterker denne risikoen. Derfor er det viktig at du som gravid på lengre reiser går noen små turer i flykabinen, gjerne en gang i. Ha alltid på deg støttestrømper hvis det er en lang reise, og husk å ordne med forsikringer, reiseapotek og vaksiner.


På lange reiser er det også viktig at du beveger deg. Nedenfor finner du informasjon og flere viktige tips om hva du kan gjøre før og under reisen.

Nå kan du sjekke hvor lenge du kan. Vi gir råd i forhold til hvor lenge det er trygt å. Gynekologen forklarer at det er en utbredt misforståelse at man kan bli gravid så lenge man. Noen som har flydd når man er gravid ? Er det noen regler på det? Vi har lyst å dra til varmere strøk til høsten, og da vil jeg være omtrent mnd på vei om jeg ikke regner helt feil.


Finn eksklusive tilbud på flybilletter til Man. Sikre deg den beste prisen nå! Jeg er fem mnd på vei. Vil gjerne dra et sted jeg må fly i tre timer. Legen min sier dette er opp til meg, men at det aldri er anbefalt å fly under en graviditet?


Så lenge du passer på å drikke nok, være litt oppe å gå og sjekker opp med flyselskapet når grensen på å fly om du nærmer deg slutten så er det ikke noe mer farlig å fly som gravid enn ellers. Du kan regne hvor mange uker du er ferdig me eller hvilken uke du har begynt på. De fleste flyselskap har vel en grense på 4-uker før termin at de sier stopp avhengig av hvor langt du skal. Også her varierer det fra land til land hva som er vanligst.


I Norge vil helsepersonell (og vi på Babyverden) regne hvor mange uker du er ferdig med. I pakningsvedlegget står det forklart hvordan man skal avlese disse strekene. Tester med digitale tester har en skjerm som viser resultatet Gravid eller Ikke gravid. Dersom du er gravid kan graviditetstester som Clearblue Digital test med ukeindikator vise hvor mange uker det har gått siden unnfangelsen. Hvor tidlig en test viser et positivt resultat er avhengig av hvor følsom testen er , samt hvor mye hCG som finnes i urinen.


Det finnes tester som reklamerer for at man kan få positivt svar i opptil fire dager før forventet menstruasjon, men jordmor ved jordmorsiri. Siri von Krogh, anbefaler å ikke teste så tidlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg