tirsdag 16. juni 2015

Babyutstyr nettbutikk

Check out For The Baby. Slike tenner skal alltid ses på av tannlege fordi man er redd tannen skal løsne og svelges eller i verste fall havne i lungene. Barnet får vanligvis ikke ny tann , så trekkes den, vil plassen forbli tannløs til de permanente tennene kommer – vanligvis rundt skolestart. Barn blir født uten tenner , da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.


Babyutstyr nettbutikk

Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. Hvordan ta best mulig vare på babyens tenner ? Greit å vite om tannfrembrudd og kløen som ofte hører til. Og om hvor viktig tannpuss er fra første tann.


Her følger en gjennomsnittlig utvikling og fremvekst av tenner hos babyer. Tannfrembrudd hos baby. Først kommer de to midterste tennene i undermunnen, etterfulgt av fortennene i overmunnen. Du kan se det på gommene til barnet når tennene er i ferd med å dukke opp. Da blir de gjerne litt ruglete, og mørke.


Overgangen til permanente tenner begynner når barnet er rundt seks år og fortsetter frem til 13–14-årsalderen. Hvis barnet skader en tann , bør du oppsøke tannlege selv om det gjelder melketennene. Noen ganger kan skaden påvirke tannen under, noe som ikke blir synlig før flere år senere. De permanente tennene vokser gjerne ut parvis på hver side av munnen.


Dersom det går lang tid fra en tann kommer på én side av kjeven og til dens ”parhest” på den andre siden av kjeven dukker opp, bør du rådføre deg med en tannlege. Normalt er alle tennene på plass i 18-årsalderen. Glem heller ikke at tennene åpner for nye muligheter i matveien – det går også an å la poden gnage på fast føde som ikke lar seg stykke opp og sette i halsen.


Babyutstyr nettbutikk

Barnet har feber og diaré - da er nok tennene like om hjørnet. Barn som får tenner sent, får sterkere tenner. Har mor og far hatt tannregulering, kommer småen også til å trenge det.


Teoriene om barn og tenner er mange, men er det hold i disse mytene? Babyverden har spurt to tannpleiere. Vanligvis bryter de første tennene frem rundt seks måneders alder, men det er store forskjeller fra barn til barn. Vanligvis kommer den siste av i alt melketenner før barnet fyller år.


Babyutstyr nettbutikk

Les hva du kan gjøre for at barnet ditt skal få god tannhelse. En grunnregel er å pusse tennene med fluortannkrem to ganger daglig – morgen og kveld – fra frembrudd av første tann. Mindre bloddråper ved gummene: Når babyens tenner bryter fram, kan det forekomme mindre bloddråber. Gode råd om hvordan du kan hjelpe babyen din gjennom tannfrembruddet.


Det finnes flere gode råd om hvordan du kan lindre smerte og irritasjon for din baby når tennene er ved å bryte fram. Ta en titt på gummene. Mange barn blir nemlig hovne og røde i gummene der hvor tannen prøver å komme opp.


Du kan også prøve å kjenne etter med fingeren, selv om det vil være vanskelig å kjenne noe før tannen faktisk er brutt gjennom. Hull i tennene er ikke nytt, men at så mange barn får syreskader på tennene sine, er en bekymringsfull tendens. Det er sure drikker som brus og saft som er de store synderne.


Trodde du at produkter rettet mot barn er tryggere, må du tro om igjen. Faktisk er en del leskedrikker til barn blant de mest tannskadelige! Tennene bryter vanligvis ut ved måneders alder, men dette tidspunktet kan variere mye fra barn til barn.


Babyutstyr nettbutikk

Typiske tegn til tannfrembrudd. Det første tegnet til tannfrembrudd kan være økt sikling. Baby tenner tendens til å komme i grupper på fire, med et nytt sett kommer i alle fire eller fem måneder. Baby tenner , også kjent som melketenner, melketenner, eller primære tenner , funksjon som avstandsstykker for de voksne tennene , som utvikler under.


Av iog til kan den nye tannen skimtes under tannkjøttet. Sikling tiltar gjerne når det er en tann på vei. Men babyer sikler ofte mye uansett, så det er ikke noe sikkert tegn.


Ofte tiltar framveksten av tenner om kvelden og natten. Dette skaper uro og irritasjon og kan gå utover nattesøvnen. Tennene er egentlig en rest av et hudpanser som dekket hele kroppen hos menneskets forfedre blant urfiskene.


I løpet av utviklingen fra fisk til padder og krypdyr og videre til fugler og pattedyr er dette panseret etter hvert blitt borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg