mandag 8. juni 2015

Guttenavn 2013

Guttenavn på vei nedover Noen navn blir mindre populære over årenes løp. Iløpet av de siste fem årene er det Andreas som har dalt mest i popularitet. Det er nesten halvert i. At det ligger på topp i Bærum og Akershus mener Utne tyder på en langvarig trend. Motene kommer ofte først på vestkanten av Oslo, og at navnet ligger så høyt der, betyr nok at dette er et navn vi kan regne med i toppen i flere år, sier han.


Han opplyser om at veldig mange navn oppnår popularitet der før de kommer hit til Norge, og at land vi henter inspirasjon fra er Sverige og England.

Den viser hvilke navn som ble mest brukt i Norge i året som gikk. Navnet Matheo kommer trolig nok fra Matheus, men regnes ikke som et bibelsk navn. VI vet ikke kjønnet ennå men vi tenker på guttenavn på R da begge våres familier har så mange menn med navn på R. Men jeg syns egentlig ikke at noen av de navnene vi kommer på og finner på R er fine! Jeg synes Mio er et nydelig navn, vurderte å kalle vårt første barn dette, men så ligner det litt for mye på mitt eget. Om man skal ha et mellomnavn etter Mio, er det vel egentlig ikke så mange andre navn enn de som er foreslått ovenfor som klinger bra.


Kongelige navnRoyale navn har fått en oppsving med den nye babyen i det britiske kongehuset. Navnevalg er ikke enkelt,og husk at navnet skal barnet bære med seg hele livet.

Tidligere ønsket man at betydningenav navnet skulle gjenspeile barnets egenskaper. Navn - Tabeller - SSB CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Vi var innom mange navn før vi endte opp med Filip, sier Siv Vekseth som fødte sønnen sin 4. Filip gjør et stort hopp og blir årets guttenavn.


Katrine Andreassen. Samtidig var det tradisjon for å lage etternavn av farens fornavn og bruken av guttenavn stagnerte derfor etter hvert. Hvis du velger navn som var populære på f. Foreldre liker litt hardere lyder i guttenavn også nå – som i Jakob, Isak, Kasper, Ulrik og Emrik, sier han.


Sofie vipper ned Marie som mest brukte fornavn. For første gang på svært lenge er ikke Marie mest brukte annet fornavn. Mest brukte kombinasjon var Emma Sofie. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning. Topp jentenavn - Lyst til vite mer enn topp ti?


Fillip og Phillip, gjør et kjempehopp og blir årets guttenavn. Merk at det kan vre endringer fra. Nå som alltid henger vi et lite åretter Sverige og er tydelig påvirket av de.


Hvordan er det når dere skal velge navn til deres barn?

Holder dere til tradisjoner eller vil dere helst finne noe helt nytt eller dra fram gamle skatter? Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg