onsdag 24. juni 2015

Diare tegn på fødsel

Det er usikkert om dette er et tegn på at kroppen forbereder seg til fødsel , eller om diaré og oppkast i seg selv trigger livmoren til å trekke seg sammen. Mange jordmødre har god erfaring med å gi klyster for å fremme dårlige rier i fødselens tidlige fase, nettopp for å irritere livmoren når tarmene rører på seg. Kjente det kom en smyger, så slapp nå den bare ut jeg.


MEN det skulle jeg aldri ha gjort, for idag har jeg nemlig diare. Diaré som er forårsaket av en bakterie- eller virusinfeksjon kalles på fagspråket enteritt eller gastroenteritt.

Mikrobene kan komme fra infisert vann, mat eller via en annen person med diaré. Amming fungerer som regel bra, slik at det kan fortsette som før. Foreldrene må selvsagt se etter de samme tegn på dehydrering som hos større barn, sier Danielsen.


Når bør lege kontaktes? Observer hele tiden barnet og hvor mye væske barnet tar inn og hvor mye som kommer ut (både urin og avføring). Diare vil si hyppig og tynn. Graviditet og fødsel.


Lege bør kontaktes dersom diaré vedvarer i ei uke eller mer.

Tegn på at lege bør kontaktes raskt er. De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går. Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang. Dersom man fortsatt har plager etter flere uker eller måneder og ikke merker noen tegn til bedring, anbefaler jordmoren å ta kontakt med fastlegen.


For øvrig kan lett fysisk aktivitet og bevegelse hjelpe på smertene, samt å sitte på en myk pute, sier Hodt. Les også: Alt du lurer på om underlivet etter fødsel. Endringer i kroppstemperatur før fødsel Det er viktig å følge med på kroppstemperaturen til tispen de siste dagene før forventet fødsel.


Temperaturen bør måles minst ganger daglig og enda oftere når den begynner å endre seg. Normal kroppstemperatur hos hund er 3– 3°C. Du nærmer dig din terminsdato og er nysgerrig på hvornår fødslen går i gang. Disse ting kan være tegn på fødsel. Plukkeveer er sammentrækninger af kvindens største muskel, livmoderen.


Mange gravide oplever at få plukkeveer i den sidste del af graviditeten, hvilket er helt normalt. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


De ferskeste innenriksnyhetene.

Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. En fødsel er spennende, og i de aller fleste tilfeller vet tispa hva hun skal gjøre og fødselen går bra. Men noen ganger går det ikke helt som planlagt, og hvis man mistenker at noe er galt, er det bedre å ringe en gang for mye, enn for lite.


Vi har akuttvakt utenom ordinær åpningsti så du er velkommen til å ringe hele døgnet. Intestinal opprør før fødsel er et naturlig og fysiologisk begrunnet fenomen. Men hvis uorden er for uttalt, ledsaget av hyppig og kraftig oppkast, alvorlig smerte i magen eller feber, bør du umiddelbart konsultere en lege. Hvorvidt diaré er et tegn på graviditet før menstruasjonstiden, eller det er forårsaket av andre grunner, kan bare bestemmes etter et besøk til antitaklinikken.


Men selv om graviditet er etablert, er det nødvendig å nøye observere eventuelle endringer i form av løs avføring. Har idag hatt murring i magen og ryggen, fått diaré noen ganger idag. Lest flere plasser at diaré kan komme før fødsel. Noen som har opplevd det, eller kan det være en slags omgangssyke, er ikke kvalm.


Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Noen kvinner har imidlertid uregelmessig menstruasjon, andre har blødninger i første delen av svangerskapet, så endring i mensblødning er ikke alltid et pålitelig tegn. Før fødsel kan en kvinne oppleve forstoppelse, men oftere er det diaré. Det faktum at stolen mykner er en positiv faktor for mor og baby. Dette er en normal tilstand gitt av naturen.


Med en tom tarm vil barnet være lettere å bli født. Ingenting vil forstyrre ham. Diaré rett før levering betyr ikke væsketap eller dehydrering.


Kontakt lege hvis barnet viser tegn på dehydrering, dårlig allmenntilstan blod i avføringen, eller får mer enn 3°C i feber. Dersom barnet begynner å bli dehydrert, kan det bli nødvendig med innleggelse på sykehus for væskebehandling og overvåkning. De fleste barn kommer seg raskt med tidlig behandling.


Et tegn på at kroppen begynner å bli klar til fødsel , er at livmorhalsen blir myk og kort. Men det kan en kun finne ut ved å bli undersøkt vaginalt av lege eller jordmor. Får du en slik undersøkelse, vil mange likevel være restriktive med å si noe om hvor lenge de mener du har igjen. Hvilke tegn hadde dere dager før fødsel og eventuelt dagen dere fødte ? Idag våknet jeg av mensensmerter, og diare og kvalme.


Mensensmertene kom bare ganger ca. Men hovedspørsmålet for mange er datoen for levering. Ofte begynner mødre å høre på den minste forandringen i tilstanden deres og ta hvert symptom som begynnelsen av prosessen.


Og hvordan å behandle et slikt delikat problem som diaré før fødsel ? Er det en forløper eller en patologi?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg