mandag 15. juni 2015

Tett nese hos baby

Tett nese hos baby

Tett nese hos barn. Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet.


Spedbarn har liten evne til å klare å puste gjennom munnen, og når nesen tettes igjen av snørr eller slim er det svært ubehagelig for spedbarnet, sier Sivertsen. Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort. Du kan bruke en nesesuger eller neserenser for å fjerne slim. Off, min lille baby er tett i nessen og har masse snue, det renner veldig.


Hva gjør man med tett og rennendes nese hos baby ? Et vanlig sykdomstegn ved forkjølelse hos baby og barn er tett og rennende nese. Hva som forårsaker tett nese hos små barn. Grunnen til at en baby får tett nese er de samme som når du får det. Fukt først nesen med saltvann og snørret tynnes ut.


Fjern deretter snørret fra nesen med et sug skånsomt der du suger ut slimet fra barnets nese. Har en baby på 5uker som er plaget av tett nese. Har kjøpt otribaby saltvannsløsning og der er det skrevert at man kan bruke det 2-ganger i døvn. Men det er så lite.


Trenger litt råd her. Hold babyens nese ren, og tørk bort alt snørr for å beskytte huden rundt nesen. Du kan smøre litt sinksalve eller babyolje under nesen hvis huden blir rø irritert eller tørr. Når man har tett nese , er det også vanskelig å få sove, og slim som renner ned i halsen, kan føre til hoste. Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften.


Tett nese hos baby

Her finner du tiltak mot nesetetthet hos barn. Lillegutt på snart uker har fått et snev av forkjølelse, med tett nese. Høres rimelig ubehagelig ut, og selv hater jeg å være tett i nesa ! Prøvde å dryppe litt morsmelk i neseborene hans i stad under amming, men kan ikke si det ser ut til å hjelpe nevneverdig. Gjør jeg det feil tro?


Min er veldig tett (tenner på vei), så hun våkner opp og er kjempe tett i nesen. Jeg bruker nesesuger for å få ut litt, men masse sitter for langt bak i nesen. Er det noe som kan løsne det litt? Hun sover så dårlig med nesen så tett av snørr, og hun.


Tett nese hos baby

Enkelte ganger kan det til og med være farlig fordi det ikke får puste ordentlig. Hvis barnet blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Hvis barnet har problemer med å puste under amming på grunn av tett nese , kan du justere ammestillingen ved å holde barnet så oppreist som mulig.


Du kan også korte ned på ammingene og intervallene mellom ammingene. Hvis det er mye snørr kan det være nyttig å dryppe saltvann eller morsmelk i barnets nesebor før amming. Bruker du nesedrper eller nesespray mot tett nese for lenge, vil virkningen av disse legemidlene. Legemiddelverket mener fortsatt at det er riktig at denne typen medisiner er tilgjengelig for bruk hos barn under to år etter råd fra lege, men har følgende råd til foreldre og foresatte: Bruk saltvannsdråper eller saltvannsspray mot tett nese til barn under år. Dersom det er nok er det fint, men hvis det fortsatt er tett i nesen kan en bruke nesedråper etterpå etter bruksanvisningen på pakken.


Vær oppmerksom på at for store mengder nesedråper eller gal styrke på dråpene hos barn kan være farlig. I noen tilfeller skyldes nesetetthet skjev neseskillevegg, trang passasje eller polypper. Da kan kirurgi være en god løsning. Undersøk hos legen.


Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese. En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp. Det finnes flere grunner til at dette skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg