torsdag 18. juni 2015

Gryteretter med kjøttdeig

Smak til med krydder. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter. Kutt purre fint og finhakk hvitløk.


Gryteretter med kjøttdeig

Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer. Gryte-oppskriftene inkluderer kjøttdeig og Toro smaksrik base - i tillegg til masse grønnsaker og annet digg! Mine favorittgryteretter.


Det er noe eget med deilige gryteretter , hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta.


Tilsett grønnsakbuljong, krydder og la det koke i noen minutter. Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Arabisk gryte er i utgangspunktet bare krydret med salt og pepper, og vil ikke skremme vekk kresne ganer.


Server gjerne med brød eller flatbrød. Her er det naturligvis en åpning for å tilsette krydder etter ønske. Hvis du vil kan du for eksempel smake den til med malt koriander, paprika, spisskummen og tørket oregano.


Gryteretter med kjøttdeig

Mange gryteretter må koke i evigheter. Hjemmelaget gryterett med kjøttdeig Her i huset har vi som mål å bruke minst mulig ferdigmat, både fordi det ikke er så sunt, men også fordi hjemmelaget smaker bedre. For noen dager siden fikk jeg lyst til å lage hjemmelaget gryterett. Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper.


Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri. Bland dette sammen med kjøttdeigen , tilsett buljong, sukker og tomatpureen. Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.


Gryteretter med kjøttdeig

Dryss mel over, rør om , spe med væske. Legg i kjøttdeig , paprikakrydder og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett pasta og kjøttbuljong, sett på lokk og la det putre i ca.


Sjekk gryten og rør underveis, tilsett mer vann hvis det er nødvendig. Med alt i en gryte, er jobben også enda letter for kokken! Mat fra Tyrkia og Midtøsten er kanskje aller mest kjent for kebab og meze. Men fra hverdagsmaten, er det gryteretter de har et virkelig bredt repertoar på.


Lammefrikassé er det umulig å ikke like. Dette er en klassisk oppskrift med persillerot, selleristang og purre. Kunsten er å smake det til med ørlite sitron eller eddik.


Stolt, fransk gryterett. Cassoulet er den stolte, franske lapskausen. Det er veldig få cassoulet-regler, men de hvite bønnene er et møst. Grønnsakene skjæres i små biter, og haes i gryten.


Ha i resten av ingrediensene, og kok opp. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam.


Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Men tilbake til den meksikanske gryta – kjøttdeig og meksikansk ris var altså koblingen. Hvorfor ikke kombinere de to? Og her skal jeg ikke påstå at dette var en utrolig original idé av meg, for de fleste har vel spist en variant av en meksikansk gryte. Kanskje til og med en hjemmelagd en.


Gryteretter med kjøttdeig

Vel, som sagt så gjort. Sett stekovnen på 2grader. Grovhakk løk og stek den i en stekepanne på middels varme sammen med. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg