fredag 19. juni 2015

Svie etter samleie

Veldig ofter etter at jeg har hatt sex så får jeg svie når jeg tisser og det kjennes ut som jeg må tisse veldig ofte. UVI) i tillegg får jeg kløe og ofte litt hoven og rød nedentil. Svie etter samleie.


Når du har hatt sex kan du oppleve en brennende, stikkende og sviende fornemmelse, både under akten, men også i timene etter. Den sviende fornemmelsen kan gi en følelse av hele tiden å måtte tisse etter endt samleie – uten du rent faktisk skal det. Og hvis du har opplevd svie etter samleie er du avgjort ikke alene.


Soppinfeksjon (Candida) gir typisk kløe, som kan variere fra helt mild til intens og nærmest uutholdelig. Brennende svie , tørrhetsfølelse i skjeden, smerter ved samleie og ved vannlating er også vanlige symptomer. Ofte endres utfloden ved soppinfeksjon, og blir typisk ”cottage cheese”-liknende, dvs. En av grunnene kan være at du får en lett reaksjon på din venns bakterieflora på penis, som gjør at du får en sviereaksjon fra skjeden.


Du kan teste det ut ved å ha samleie med kondom, og senere uten, for se om det blir noen forskjell. Forsøk gjerne en kur som går over flere dager (spør på apoteket), og bruk kremen i en uke etter at plagene er borte. Særlig de første gangene to personer har samleie med hverandre, kan den normale bakteriefloraen som er unik hos hver enkelt person, skape ubalanse hos hverandre.


Kroppene trenger mange ganger litt tid til å venne seg til hverandres flora. Smerter under samleie , svie og kløe i underlivet - hva kan det være? Har jevnlige ereksjonsproblemer både under samleie og onanering.


Svie etter samleie

Eg sliter veldig med svie eller sårhet i underlivet etter samleie. Etter en ukes tid var såret på penishodet leget og alt virket normalt. Dette skjer både med og uten kondom. I de aller fleste tilfeller så er det ingenting eller ufarlige ting, sier Tone Lunde, spesialist i kvinnesykdommer og gynekolog ved Madlagynekologene til Side2. SVAR: Hei jente Takk for henvendelsen.


Har du sårhet og svie samtidlig med kløe og endret utflod kan dette være tegn til so. Dessverre er det slik at vi stiller ingen diagnoser på vår nettside, så jeg kan ikke si konkret hva dette kan være. Aarvold legger til at du ikke trenger å oppsøke lege med en gang om du kun har lett.


Du kan føle svie når du sykler, går eller løfter ting. Men svie i skjeden forverres ofte i forbindelse med samleie. Det gjør det hvis du ikke selv produserer tilstrekkelig med utflo som er kroppens naturlige smøring.


Noen ganger danner skjeden ikke tilstrekkelig med utflod. Da oppstår det en ubehagelig tørrhet i skjeden. Det gir svie i underlivet, som viser seg spesielt i forbindelse med samleie hvor huden utsettes for friksjon. Selv om du skulle oppleve svie , kløe, hudforandringer eller dårlig lukt så er det viktig å påpeke at det ikke trenger å bety at noe er alvorlig galt.


Når jeg og samboer har sex så svir det ikke, eller gjør vondt. Men når han kommer inne i meg, så svir det helt utrolig mye lenge etterpå. Jeg klarer nesten ikke å gå, så ille er det! Er dette noe flere opplever?


Særlig dersom dere den siste tiden har hatt hyppig sex, kan dette forek. Ved samleie oppstår en overbelastning, som gir seg til uttrykk ved krampaktige smerter under, eller kanskje især etter samleie - også dagen etter. Dersom du får blodig utflod eller blødning fra skjeden etter overgangsalderen. Hvis lokalbehandling med østrogen ikke hjelper mot tørrhet og svie i skjeden etter 3-ukers behandling. Kilder: Norsk Helseinformatikk (NHI), leverandørinformasjon.


Hvis du får blødninger under samleie. Hormonet stimulerer skjoldkjertelen til å produsere og skille ut skjoldkjertelhormonene tyroksin og trijodtyronin. For få dager siden hadde jeg ubeskyttet sex med en jente.


Dagen etterpå fikk jeg en slags svie og litt kløe på penishodet, og dette har fortsatt. Jeg lurer på om det er mulig å få symptomer på kjønnssykdommer så fort etter samleie ? De vanligste symptomene er kløe og svie nedentil, og hvit, tykk, klumpete utflod som ikke lukter. Det er også litt vondt når jeg tisser.


Slimhinnene er gjerne røde og irriterte, skriver Kvinneguiden. Ifølge samme nettsted oppleves smertene under samleie når du har en soppinfeksjon som å rive opp et åpent sår. Slike saker ville du nok klart å kople opp i mot ubehaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg