torsdag 6. august 2015

Røde runde flekker på huden

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område.


Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege.


Vær oppmerksom på farge og form. Derfor synes jeg du skal følge med på dette nå, og får du stadig flere slike flekker , så kan du gå til legen din for å få sjekket om det kan være et symptom på en sykdom. Skulle den røde flekken utvikle seg å bli større osv, istedet for å forsvinne av seg selv, så er det også en grunn til å oppsøke lege.


Runde sirkler, duse,men blir kraftig røde når jeg klør på dem. Har på begge armene. Men ikke i armhulene eller albuene. Men siden dette er sirkler pent plantet på forskjellige plasser lurer jeg på hva det kan være. Myntformede flekker , ofte på leggen og trunkus, hos eldre med tørr hud.


Mange små og ovale makulopapuløse hudforandringer på trunkus. Sår med honninggule kruster, ofte rundt nese og munn. Mens det er godt å være oppmerksom på plutselige endringer og holde seg på toppen av noe som føles eller ser annerledes, er det ikke alltid nødvendig å bekymre seg for tilfeldige merker på huden.


Røde runde flekker på huden

Denne kan være noen centimeter i diameter, og opptrer ofte på øvre del av kroppen, overarmene eller halsen. Etter to til fire uker kommer det et utbrudd med tallrike, lignende, men mindre, flekker. Disse flekkene er gjerne litt ovale, røde , og ofte med litt flassing i periferien av lesjonene. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer.


Kjetil Guldbakke sier man må følge med på om man har flekker som vokser. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Visse typer gir ru og større flekker på fremsiden av. Atopisk ekseMedfødt eksem og veldig vanlig til kløende utslett på leggene og knehasene.


Granuloma annulare: Asymptomatisk runde flekker i huden med en lett opphøyd kant. Aktiniske keratoser: Solskader i huden som gir rød og lett flassende flekker. Vanligst ved anklene. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. I tillegg kan soppen altså forstyrre pigmentproduksjonen og gi hvite flekker på huden. Men av og til mørke flekker også, spesielt hos personer med mørk hud. PIGMENTFLEKKER: Mens pigmentflekker ofte er mørke, er pigmentendringer som skyldes hudsoppen malassezia furfur ofte hvite.


Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.


Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Leverflekker er små runde eller avlange brune flekker i huden. Nesten alle eldre mennesker som har vært utsatt for mye sol gjennom livet vil ha noen leverflekker i huden. De fleste som får hvite flekker i huden , for eksempel på armer, mage, bryst, legger og skuldre, har noe som kalles tinea versicolor (også kjent som pityriasis versicolor).


Blødninger i huden : Dette er oftest rødlig-blålige områder som kan variere i størrelse fra en liten prikk til flere centimeter store flekker. Flekkene går ikke bort om du presser et drikkeglass mot huden. Ser du slike flekker samtidig med feber hos barnet må du raskt kontakte lege da dette kan være tegn på en alvorlig infeksjon.


Tinea corporis betyr at det er sopp på kroppen (tinea- sopp, corporis - kropp). Soppinfeksjoner andre steder på kroppen blir også navngitt på samme måte : Fotsopp (tinea pedis).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg