mandag 10. august 2015

Bilder vannkopper barn

Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill. Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her!


Praktisk otoskop for hjemmebruk.

Lar deg lyse og se inn i ørene. På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Barn med alvorlige sykdommer bør vaksineres mot vannkopper , da det er en økt smitterisiko. Barna som er vaksinert kan likevel få en mild form for vannkopper , men risikoen for komplikasjoner vil være redusert.


Vaksinen anbefales vanligvis ikke til bruk i Norge. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar.

Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Symptomer på vannkopper hos barn er blant annet er utslett, feber, hodepine og muskelsmerter. Slik behandles vannkopper.


Hvis man får vannkopper som barn får man vanligvis mindre utslett og blir mindre syk, enn om man får det som voksen. Barn bør være hjemme fra barnehage eller skole til de er feberfri og utslettet har. Vannkopper smitter gjennom lufta.


Når en smittet person hoster eller nyser, spres et sekret fra luftveiene til nye ofre. Man kan også bli smittet av direkte kontakt med innhold fra blemmer som er sprukket. Les også: Sender slikkepinner med vannkopper. Barna er smittsomme en dag eller to før utslettet oppstår, og i de første fem dagene med.


Sv: Er dette vannkopper ? Med bilder ) Snakket med legen, og han mente det ikke var vannkopper , fordi hun ikke hadde noen i nakken Men nå har hun fått de over hele kroppen og i hodebunnen. Så regner med det er vannkopper. Leste forresten ett sted på nettet at det var ofte at barn under år ikke fikk blemmer når de hadde vannkopper.

Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Leser du dette er du høyst sannsynlig foreldre til et barn som du akkurat har oppdaget har noen prikker eller utslett.


Du lurer på om det er vannkopper eller et annet utslett eller barnesykdom barnet ditt har fått - og i første fase er det faktisk ikke så opplagt. De fleste får vannkopper som barn og vanligvis bare én gang. Hvis du har fått helvetesil finnes vannkopp-virus i blemmene, slik som da du hadde vannkopper. Derfor kan du smitte et barn med vannkopper hvis du har helvetesil men du kan ikke smitte andre og gi dem helvetesild.


Det er vi stolte av og veldig glade for. For friske personer er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv. Barn bør holdes borte fra skole eller barnehage til utslettet er tørt og barnet er feberfritt. Personer med underliggende alvorlig sykdom kan vaksineres ved smitterisiko. Likevel kan de få en mild form for vannkopper , men risikoen for komplikasjoner blir redusert ved vaksinasjon.


Dersom barn har utbredt utslett må det holdes hjemme inntil det foreligger kontroll over utslettet. Dersom du lurer på om ditt barn har brennkopper er det viktig å kontakte lege. Etter at diagnosen har blitt stilt, er det lurt å informere barnehagen eller skolen om utbruddet. Brennkopper må ikke forveksles med vannkopper , som er en.


Ved tvil, konferer med infeksjonsmedisiner. Hos nyfødte er varicella en alvorlig infeksjon, og behandling med varicella zoster-immunglobulin er indisert hvis mor får varicella nær fødselen eller barnet eksponeres for vannkopper i første leveuke. Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet. Hvordan får man vannkopper ? Man smittes med varicella-zoster virus.


Ved de kraftigste reaksjonene kan hevelser på lepper og omkring øynene forekomme. Dersom den enkelte elveblestvable ikke forsvinner før etter to til tre dager eller lenger, dreier det ofte seg om betennelse i en årevegg. Kan du være smittebærer av vannkopper dersom du har et barn med vannkopper , men selv har hatt sykdommen? Nei, det er bare den som er syk som kan smitte videre.


Du får ikke helvetesild (Herpes zoster) uten først å ha hatt vannkopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg