onsdag 19. august 2015

Hvordan bake poteter

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.


Hvordan bake poteter

Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. For å lage de beste bakte potetene bør du bruke potettypene Beate, Asterix og Kerrs Pink. Se hele oppskriften på Lises Blogg! Bakt potet kan du også lage hjemme i stekeovnen, eller du kan bake dem ferdige og så ta dem med ut på tur.


Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og ellers kjøtt og sildevarianter. Flere oppskrifter med bakte poteter. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Du pakker dem inn i folie for at de ikke skal brenne seg.


Kanskje med to lag. Så legger du dem i kullet eller på grillen og venter. Ja, det er den enkle varianten. Men, så finnes det morsommere ting å gjøre også, da.


Vi kan se på de ingrediensene som liker seg best sammen med poteter. Hva med å servere bakt potet sammen med helstekt entrecôte? Se fremgangsmåten for hvordan helsteke kjøtt.


Tips til annen måte å servere bakt potet på. Videoen nedenfor er produsert med tanke på å vise deg en noe annen fremgangsmåte enn den beskrevet ovenfor. Avslutningen er det beste av alt! Små nypoteter trenger omtrent 15- minutter, mens mellomstore poteter trenger kanskje 45- minutter, og da bør steketemperaturen justeres til 1grader. Stian sa at dette var de beste bakte potetene noensinne han hadde smakt, og jeg skjønner hva han mener.


Jeg mauler av og til ovnsbakte poteter som snacks! Mandelpoteter trenger kun 5-min. Kokte poteter er et tilbehør til middagen som mange ikke kan klare seg uten. Koke- og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen.


Men hvordan lage en duftende tallerken og en appetittvekkende gyllen skorpe? Hvordan bake poteter i ovnen vet nesten hver husmor. For å begynne me bestemmer vi at det er nødvendig å velge riktig knollvekster.


Pass på at du bruker fett i oppskriften. Du kan ikke lage hele store og for små kopier. Jan Vardøen gir deg oppskriften på bakte poteter i TV-serien Matlyst.


Her skal det ikke vær folie på potetene og skallet skal spises. Fordelen med å bake i salt i stede for aluminiumsfolie er at saltet trekker ut fuktighet, mens folien stenger den inne. Bakt i salt blir dermed poteten mere melen, og det er veldig godt Det går ganske mye salt, men det er billig, og jeg tar vare på det (etter at det har blitt kaldt da) fra gang til gang. Og det er lett når du kan det. Potetlefser lager vi av kokte poteter , rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke.


Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg