mandag 17. august 2015

Baby 40 i feber

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber.


Barnelege Annette Resch.

Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Passerer temperaturen °C og barnets allmenntilstand er dårlig, kan man bruke febernedsettende legemidler. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig. Kilde: Spesialist i Allmennmedisin hos Din Lege AS, Andreas Fismen.


Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber ? Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd.

Noen mener også at det er økt sjanse for at tennene bryter frem hvis barnet allerede har feber. Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og ,5°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Almindeligvis stiger barnets temperatur i løbet af dagen og er højest om aftenen. Foto: Privat – Høy feber hos barn er ikke ensbetydende med alvorlig sykdom. INGENTING med tenner å gjøre.


Dette er en stor misforståelse. Tenner kommer pga feber , men feber kommer ikke pga tenner. Noen få kan få LITT feber ved tannfrembrud sånn typisk 35. Men når vi snakker om feber oppmot , da har det ikke noe med tenner å gjøre. Når blir feber kritisk?


Endrer barnets tilstand seg, skal du overveie om det nå faller inn under situasjoner hvor du skal ringe til legen. Vær rolig og oppmerksom, og gi gjerne barnet ekstra omsorg. Ved feber hos de aller minste (under mnd) skal man alltid kontakte lege,. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen.


Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som 39– °C.

Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over ? Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i dag gikk den bare oppover,tok en sterk ibux (600mg) når jeg målte ,var helt fjern,og febe. Viste seg at det var lungebetennelser og astma, ungen fikk jo omtrent ikke puste. Da sa legevakten, det var virus. Idag må jeg ringe fastlegen å få henne dit.


Hun ligger på i feber , og jeg ville helst slippe å ta henne ut, men er bare. Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler. Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Det er en reisevei på time med tog og buss.


Allmenntilstanden er viktigere enn om det er snakk om eller i feber , sier Aukrust. Er man i tvil, kan man kontakte lege. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt.


Børn får ofte høj feber ved sygdom, og det er ikke antallet af grader, der afgør, hvor sygt dit barn er. Det væsentligste er, hvordan dit barn har det. Nogle børn kan have i feber og være upåvirkede, mens andre er meget dårlige ved grader.


Hvis junior er gla leger og har appetit, behøver du ikke at gå i panik, selv om han er. Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 3grader eller mer. Ofte kan man kjenne små hevelser ved halsen, i armhulene eller i lysken.


Det skyldes at lymfeknutene har hovnet opp på grunn av infeksjonen, noe som er en del av kroppens immunforsvar. Noen ganger fører forkjølelse og feber med seg vondt i ørene. Hvis dit barn har feber over grader eller virker markant anderledes, end han plejer. Men hvis guldklumpen ikke er interesseret i yndlingsbamsen, sover hele tiden eller er svær at vække, er det et alvorligt faretegn.


Små børn kan være i godt humør, selv under sygdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg