fredag 7. august 2015

Røde prikker på tunga

Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen , kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Hallo Jeg har litt hvitt belegg på tungen som kan skrapes av, det er også noen få små røde prikker noen steder på tungen.


Hva kan dette være fornoe? Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op.

Glatt tunge med rødlig overflate - kan være tegn på vitaminmangel som for eksempel B-vitamin eller mangel på jern. Sår på tunga - sår som ikke. Hvite eller røde flekker - dersom.


Dette er irritasjon i munnvikene. Huden i munnvikene kan sprekke, bli skjellete eller rød. Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet.


Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun.

Første gang man får viruset i kroppen kan man imidlertid bli syk med feber, slapphet og små blemmer på leppe, tunge og tannkjøtt. Gjentatte postinger av samme innlegg (såkalt spamming), forsøk på avsporing av debatten eller på annen måte ødelegger debatten. Innlegg er ikke skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner eller lignende. Røde prikker på tunga.


Tunga forteller deg hva du feiler - Nettavisen 9. Del av tungen er full av sm rde prikker og jeg har en litt rarekkel smak i. De røde prikker er til tider vorter. Disse ligner stød og kan fjernes. Sådan behandler røde pletter på tungen yI naturlig behandling begynder med tandhygiejne. Prøv at holde din mun især tungen , rene og ryddelige.


Børst dine tænder og rense din tunge med en tunge renere, mindst to gange om dagen. Skyl munden med vand efter at have. Kartformede røde områder med hvite demarkasjonslinjer. Ved geografisk tunge.


Rødme marginalt på tungen. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra). Vorter på tungen - papillom på tungen.


Uansett årsak vil belegget i de fleste tilfeller gå bort av seg selv.

I enkelte tilfeller vil en soppinfeksjon på tunga være mer gjenstridig (munntrøske). Det er mange typer av de. Da bør man oppsøke lege for undersøkelse og prøvetakning, sier Christensen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg