torsdag 20. august 2015

Norrøne hundenavn

Hvis du har hun lurer du kanskje på hvor vanlig navnet dens er. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med. Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70–dverger som nevnes i Voluspå, vers 11–16. Leter du etter et norrønt navn til en gutt?


Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke norrøne mannsnavn. For enkelte av figurene kan det være vanskelig å si om det er personifiserte guder eller jotner i dyreham, eller om det dreier seg om dyr. Russiskinspirerte hundenavn har jo ellers en tradisjon i Norge,.


Vita betyr liv og vitalitet på latin, Frøya er den norrøne gudinnen for kjærlighet. Hunden til Petter kan hete Sporty. Norrøne navn fra Vietnam. I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn.


De fleste som heter Ty og Ve, som begge finnes i norrøn mytologi, har dem som et vietnamesisk navn, sier Utne. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. Her finner du en alfabetisk liste med mange kule og fine hundenavn til hann-hunden.


Se også: Gratis hundefôr og rabattkampanjer – Smarte produkter til hund og eier. En gang da jeg hadde to hunder, døde den ene helt overraskende en kveld. Den andre hunden, som aldri delte noe, fant frem hundebeinet sitt, strevet hardt med å få det til å ligge foran den døde hundens munn. En av de største informasjonskilder om hunderaser. Her kan du lese om og sammenlikne over 4hunderaser, se bilder og filmer og dele dine erfaringer.


I tillegg finner du hundenavn , artikler i DogLex, oppdrettere, dyrleger, klubber, hundehotell, kurs og skoler, dyrebutikker og mye mer. Har vært borti endel som kaller opp hunden etter guder, feks norrøne guder. Mange fine navn der.


Ellers har jeg også hørt hundenavn etter nasjonalparker og andre områder. Feks het den ene setteren til en kompis av meg Sarek. Med andre ord navn som er litt anderledes. Den store hundenavn -listen! Her bør det være et hundenavn som passer til en hvilken som helst hund!


Liste over hundenavn. Se også vår oversikt over populære norske hundenavn andre navn til hunder. Av den grunn bør antall stavelser stort sett begrenses til to. Ett navn som slutter på en (uttalt) vokal gir også en lyd som bærer lenger når man roper.


Om det er så konstruktivt vet jeg ikke da det er jo mest synsing når det gjelder navn men personlig synes jeg Varg blir litt hardt og tenker på ulv. Det er ikke alltid like lett å velge navn til hunden. Her er noen populære hundenavn til valpen (eller kanskje er det en voksen omplasseringshund eller annet?).


Denne oppføringen ble lagt inn den tirsdag, 25. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg