tirsdag 25. august 2015

Pavlova med melis

Jeg har laget pavlova med jordbær og blåbær, jordbær og fersken, samt jordbær og bringebær denne uka. Når jordbærene er gode er det ingen grunn til å bruke noe annet, men det gjør seg også med litt andre bær for utseendes skyld. Det er noe med sprø marengs, silkemyk fløtekrem og friske bær - og en kombinasjon av dette må jo bare bli bra!


Og det ble det da vi på St. Hansaften feiret mafiaens siste tilskud da barnebarnet mitt Philip ble døpt. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.


Jeg skal lage en pavlova i dag, men har nesten ikke sukker fant jeg ut. Tror jeg tidligere har sett at man kan bruke melis , men nå finner jeg kun oppskrifter med sukker i. Noen som har en oppskrift med melis ? Kaken kan varieres på utallige måter, og denne versjonen med sitronkrem i tillegg til pisket krem og bær, er blant de beste! Alle elsker pavlova ! Pavlova er nok verdens mest berømte marengskake!


Pavlova med melis

Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Det er vår og høytid for marengskaker og pavlova. Dette er en litt ny vri: Marengs med bringebærswirl. Du koker opp frosne bringebær med litt melis og sitron, og rører så bringebærene inn i den ustekte marengsen. Bringebærfyllet bør være litt syrlig, slik at desserten ikke blir for søt.


Topp marengsene med pisket krem og friske bær. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Denne oppskriften gir minipavlova-er. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Pavlova med melis

Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Vi løfter dette innlegget opp etter å ha fått masse spm om hvordan å lage bunnen til Pavlova. Sørg for å pisk eggehvite og melis. Kan brukes på toppen av paier etc. Forvarm ovnen til 1grader varmluft.


Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Dette trenger du for å lage pavlova med vaniljekrem og bær.


Pavlova med melis

Pavlovaen eggehviter 2g helt finkornet sukker ts vineddik eller annen eddik. Til bunnen: eggehviter. Du skal piske til det er helt hvitt og stivt, det tar en stund så elektrisk visp lønner seg. Pisk mascarponeost, melis og kremfløte sammen til det blir stivt (det beste resultatet får du ved bruk av kjøkkenmaskin med ballongvisp). Følg godt med , kremen skal være luftig og lett.


Pisk til slutt forsiktig inn den avkjølte kaffen. Oppskriften er fra bakingforalle. Pynt med sjokolade og peanøtter. PAVLOVA MED IS Foto: Finn Dyrkorn. Knus bringebærene med en gaffel eller lignende og bland dem sammen med bringebæreddiken.


Pavlova med melis

Smak til med melis til du får ønsket sødme på sausen. Sil sausen gjennom et dørslag eller lignende slik at du får fjernet de fleste bringebærfrøene. Dette kan også forberedes et par dager før servering (eventuelt fryses ned). Eggehvitene må være uten gullfisker – det vil si uten små rester av eggeplomme.


I denne oppskriften er sukkeret byttet ut med sukrin, som har mindre kalorier og ingen karbohydrater, sammenlignet tradisjonell marengs. Det er mange i det siste som har etterspurt oppskrift sukkerfri marengskake og pavlova. Det har kanskje noke med 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg