torsdag 6. august 2015

Blødning etter abort

Normalt med rikelig blødning første mens etter kirurgisk abort ? Hadde medisinsk abort for en måned siden. Tok abort for nøyaktig dager siden. Noen kan oppleve kvalme og tretthet.


Blødning etter abort

Virkninger på senere graviditet? Blødde i dager etter aborten. Deretter gradvis mindre og mindre. For snart uker siden fikk jeg plutselig en kraftig styrtblødning, med store blodlevringer og koagler. Det jeg lurer på, som begynner å bli plagsomt, er hvor lenge skal man egentlig blø etter en abort.


Jeg fikk beskjed uker. Noen opplever psykiske reaksjoner etter en abort. Dette kan for eksempel være skyldfølelse, selvbebreidelse eller sorg. Det er ikke uvanlig å sørge selv om valget. På selve dagen og dagen etter aborten blødde jeg litt, men ikke mye.


Behandlingstrengende blødning kan også forekomme, vanligst etter medisinsk abort. Forhåndsregler etter abort : Kvinnen bør bruke bind og ikke tamponger ved blødningen som følger etter abortinngrepet. Så lenge kvinnen har blødning , bør hun unngå karbad og samleie på grunn av risikoen for infeksjon. Infeksjon og blødning etter abort.


Du bør derfor vente med å ha samleie, bruke tampong og bade i basseng, sjøen og badekar til etter at du har sluttet å blø, sier han. De første dagene er det gjerne litt koagulert blod (klumper), men etter dette vil blødningen gradvis avta for så å bli helt borte. Blod har også en litt stram lukt, men det skal ikke lukte direkte vondt.


Smertene skal også avta etter kort tid. Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter , men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen. Spørsmål: Medikamentell abort startes med mifepriston (Mifegyne), deretter sendes kvinnen hjem og returnerer etter to dager. Nå har jeg blødd i straks uker!


Da får hun misoprostol (Cytotec). Sv: Blødninger etter medisinsk abort Så trist, tillySender deg masse varme tanker og en god klem Var fosteret uker da dere fant ut at det ikke va levedyktig, eller hadde det skjedd uker før? For å minske risikoen for bekkeninfeksjon, anbefales det ikke å føre noe inn i skjeden den første tiden etter aborten. Men selve blødningsfasen varte uker, med litt spotting i slutten. SVAR: Hei jente Takk for henvendelsen.


Under forundersøkelsen vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse. Bruk menstruasjonsbin ikke tampong ved blødning. Du kan komme tilbake på sjukehuset, eller velge å fullføre hjemme dersom forholdene ligger til rette for det. Hvor du ønsker å fullføre aborten må du bestemme i løpet av den første konsultasjonen på sjukehuset. Legen min sa at han trodde syklusen min ville bli litt forskjøvet.


Etter to døgn skal du fullføre aborten. Er nå på dag med blødning. Ville normalt sett hatt el allerede men har ikke testet siden jeg ikke tør ha sex så lenge jeg blør. I observasjonsgruppen fikk av pasientene utført utskrapning. Det var signifikant mer smerte, mer blødning og lavere hemoglobinverdier i observasjonsgruppen enn i utskrapningsgruppen.


I gruppen som hadde mindre enn mm innhold i uterus, var imidlertid resultatene gode ved observasjon, og komplett abort fant sted hos hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg