torsdag 20. august 2015

Gravid over termin

Gravid over termin

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Vanlig å føde etter termin. Janbu legger til at det er like vanlig å gå over termin som å føde før termin. Halvparten av alle gravide går over termin. Det er svært liten risiko ved å gå 7-dager over termin , men når kvinnen har gått 7-dager over , bør hun gå til kontroll for å få vurdert om fødselen skal settes i gang.


Førstegangsfødende går oftere over termin Sjansen for at du fortsatt er gravid når terminen passerer er større om du venter ditt første barn. Men det er slett ikke riktig at alle førstegangsfødende føder etter termin. Jo flere ganger du har født før eller etter termin , jo større er sjansen for at det blir sånn neste gang. Beregn termin ved hjelp av vår svangerskapskalkulator. Kanskje har du tidligere brukt terminkalkulatoren til å beregne termin , og fått terminen flyttet på ultralyd – men vil ha oversikt over viktige tidspunkter i svangerskapet?


Gravid over termin

Da bruker du denne beregningsmåten. Bli kjent med andre i din terminklubb her! Følg graviditeten din uke for uke i appen Gravid og barn. Ingen stemmer endnu.


Din kan blive den første! Begrepet overtid ser ut til å brukes litt ulikt både blant gravide selv og blant helsepersonell. Det er likevel ikke tvil om at alle gravide skal følges godt opp fra termin og frem til de føder. Føler du deg usikker på om du blir nøye nok fulgt opp, kontakt helsepersonell. For førstegangsfødende starter fødselen hos flere etter termindato, enn før.


Men går du syv dager over termin skal du til overtidskontroll på sykehuset. Da blir det bestemt om fødselen skal settes i gang og når. Jeg ser ofte gravide på disse forumene som gir uttrykk for at overtid omtrent er det verste man kan tenke seg, og at igangsetting når man er umoden alltid er et bedre alternativ. Op mod hver fjerde af alle gravide har ikke født en uge efter terminen og en beslutning om at tilbyde igangsættelse på et tidligere tidspunkt end i dag (to uger over terminen), vil få betydning for hen ved 15.


Derfor skal såvel fordele som ulemper afvejes nøje, inden man ændrer praksis. Førstegangsfødende over år eller gravide med risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes, vil få tilbud om en sukkerbelastningstest i uke 24. Er du over år eller fyller år før du skal føde, har du rett til utvidet fosterdiagnostikk. Fosterets bevegelser merkes. Noen synes det kjennes som en luftboble eller som slag med en fiskehale.


Gravid over termin

Har du ikke vært gravid før, kan det ta en stund før du blir klar over at bevegelsene er fra fosteret. Flere som er gravide og over 40? Sitter nemlig her og er ganske sjokkert og bekymra nå. Jeg er 4 nærmer meg 4 og fant nettopp ut at jeg er gravid med det som kan bli mitt barn nummer tre, hvis det går bra. Har fra før av en på og en på 8. Den ligger i hodeleie altså, men noen timer innimellom (kan være flere dager mellom når det skjer) kommer sparkene på venstre side istedet for høyre side.


Er tre dager over termin og hodet var såvidt festet ifølge jordmor på terminkontrollen. Jeg var gjest i bryllup som mnd gravid. Jeg valgte derfor å selv vente til jeg var ferdig med graviditetene før jeg giftet meg.


Gravid over termin

I ettertid er jeg glad for det, for var utrolig mye å planlegge og henge fingrene i før bryllupet. Så der kan simpelthen være tale om, at din termin ikke er sat 1 rigtigt. Men du kan også reelt gå over tid. Det sker faktisk ret tit for førstegangsfødende, der i gennemsnit føder dage over 40-ugers terminen. Der er også konstateret en vis tendens til, at kvinder, der er gravide med drengebørn, får lov at vente lidt længere.


Når du har brugt vores terminsberegner og har udregnet din termin , får du tilbudt at modtage vores gravid uge for uge mails med information om din graviditet. Vores mails følger din graviditet med daglig information om, hvordan din baby udvikler sig inde i maven, tips til graviditeten, hyggelige ideer og gode grin. Både mensterminen ( termin Naegele) og ultralyd termin beregningen operer med en feilmargin på pluss minus to uker. Det betyr at det er normalt å føde innenfor disse fire ukene rundt termin. Det er bare som føder akkurat på termindagen.


Bli gjerne med i forum her hos oss for dere som er nygravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg