mandag 3. august 2015

Kjøttdeig og poteter

Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Server gjerne med brød eller flatbrød.


Legg potetene hele i kaldt vann i en kjele og kok opp. Mens potetene koker, krydrer du kjøttdeigen med paprikapulver, chilipulver, salt, pepper og legger i kraften. Når potetene er ferdige, heller du av vannet og lar dem avkjøles i noen minutter.


Skrell og skjær opp poteter og løk i skiver. Legg et lag karbonaddeig i en kjele, og legg så et lag potetskiver og løk på toppen. Hell i vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet. La kjøttsausen koke stille og rolig i ca. Tilsett tomater og laurbær.


Kjøttdeig og poteter

Smak kjøttsausen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Fylte poteter kan du servere til middag for hele familien eller for eksempel som en smårett til kveldskosen. Den passer også godt i et tenåringsselskap. Prøv å finne store bakepoteter når du kjøper potet. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.


Del gulrøttene i skiver og ha det i pannen. Rør inn tomatpuré og hermetiske. Gryte med kjøttdeig og potet. Potet trenger ikke nødvendigvis å være et tilbehør ved siden av middagen - her er den nemlig en hovedingrediens.


Kjøttdeig og poteter

Smakene i denne gryten vil garantert falle i smak hos hele familien! Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen. Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør.


Pass på at det løser seg skikkelig opp. Smak til med sukker, eddik, oregano, kyllingbuljong, salt og pepper. Kok poteter og gulrøtter møre ( og vend gjerne gulrøttene i litt smør).


Potetskiver, kjøttdeig og løk legges lagvis i smurt form. Brunn kjøttdeig og muskat. Salte og peppre godt mellom lagene. Store myke poteter med f. Stek i min på 2C. Skjør opp grønnsaker i terninger og poteter i tynne skiver.


Kok deretter en pose med potetmos (lag den tynn) og tilsett to egg når potetmosen er litt avkjølt. Her viser jeg enkle hverdagsretter som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk.


Kjøttdeig og poteter

Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden. Kjøttdeig - og makaroniform. Gratinert kjøttdeig - og makaroniform er en oppskrift som holder det den lover. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på.


Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Mos poteter og rør inn melk og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg