torsdag 22. oktober 2020

Svangerskapskalender

Svangerskapskalender

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Svangerskapskalender. Hva er det egentlig som skjer det inne i mangen når du er gravid? Hva innebærer det å være gravid?


Når er det på tide å fra til fødeavdelingen? Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.


For oversikt over viktige milepæler i svangerskapet, eller hvis du ikke vet terminen din, bruk terminkalkulatoren. Vil du vite hva som skjer med babyen i magen og dere som skal bli foreldre? Sjekk ut uke for uke.


Svangerskapskalender

Vi har også en flott podcast-serie som tar for seg uke for uke av svangerskapet. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon. Dette kalles også mors uker, i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Legg inn dato for første dag i siste mens i Babyverdens terminkalkulator og få vite din termin.


Flott oversikt over viktige milepæler i graviditeten. Husk å logge ut når du er ferdig. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Når du er gravi er det meningen at du skal gå opp i vekt. Om det er deres første barn så ligger det antagelig rett med hodet nedover i uke 36. Fostervannets mengde øker ikke mer men snarere minsker ettersom kvinnens kropp absorberer en del av det. Er jo litt gøy å skrive litt notater underveis som et minne til senere.


Noen som har kjøpt det? Evnt hva syns dere om det? Følg både din egen og babyens utvikling uke for uke gjennom hele svangerskapet. Har sett en av forfatter Siri Von Krogn som jeg vurderer.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Barnet ved fire ukers graviditet Når egget har festet seg på livmorveggen deles det inn i flere lag av celler og blir til et foster. Disse cellelagene vil danne ulike deler av barnet, som f. Nå har du spennende uker foran deg.


Med vår månedlige svangerskaps-newsletter følger vi deg med verdifulle tips og interessante temaer gjennom denne spennende tiden. Vet noen hvor man får kjøpt Naturgarn soft fra Gjesdal i Bergensområdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg