mandag 19. oktober 2020

Vondt under samleie

Overgangsalder, sykdom eller det at du ikke er tent nok er bare noen av årsakene til at samleie kan føles ubehagelig eller smertefullt. Smerter under samleie er noe man skal ta alvorlig, sier Tore Holte Follesta spesialist i seksuell rådgivning og assisterende daglig leder i Sex og Samfunn - Senter for ung seksualitet. Ingen stjernevurderinger enda. I mange tilfeller kan en kvinne oppleve smertefull sex hvis det ikke er tilstrekkelig vaginal smøring.


Hvis du er presset i jobbsituasjonen, familiemessig eller kanskje seksuelt, er det også en naturlig reaksjon at du spenner muskler - ubevisst - i underlivet. Ved samleie oppstår en overbelastning, som gir seg til uttrykk ved krampaktige smerter under , eller kanskje især etter samleie - også dagen etter.

Samleie skal ikke være vondt ! Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen kan lage små rifter og sår som svir og gjør vondt , nesten som gnagsår. Vondt under første samleie. Hvorfor får jeg vondt under samleie når det er lenge siden forrige gang?


Har de siste månedene hatt ganske intenst vondt inni skjeden under samleie. Siden sommeren har jeg til tider hatt veldig vondt under samleie. Friksjonen fra penisen kan lage rifter og sår som svir.


Hvis penisen støter rett mot livmortappen som er inngangen til livmoren, kan det bli vondt og en blir kvalm. Nå er det like før jeg blir sprø!

De siste to ukene har det gjort så sinnsykt vondt å ha sex, og jeg vil bare høre om noen har opplevd noe lignende, eller har noen tips. Begynner fra starten. Fikk vondt under samleie - alvorlig? Vond lukt nedentil i forbindelse med samleie er et uspesifikt symptom og i fravær av andre symptomer eller tegn på at noe er galt, er det ikke noe som trenger videre utredning.


Det er også litt vanskelig å vite hva han legger i ordet lukt av avføring. Med normal hygiene, rett før samleie , tviler jeg på at det kan forekomme. Smerter ved samleie , kjent som dyspareuni på det medisinske fagspråket, er et vanlig problem som i all hovedsak forekommer hos kvinner, som er det som omtales i denne saken.


Smertene kan variere i karakter fra skarpe, brennende til stumpe, de kan komme ved penetrasjon, under selve samleiet, eller vare i lang tid etterpå. Noen som har hatt dette før? Hva kan dette være?


Har aldri i mitt liv opplevd smerter under samleie utenom når samboer har tatt inn penis litt for tidlig når jeg ikke er kåt nok. Er redd for at det er noe alvorlig. De fleste må ta helt pause fra samleie , og trenger ro for å fjerne assosiasjonen om at sex gjør vondt , sier sexologen. Isachsen råder partneren å være tålmodig, ikke presse og forsøke å skjønne at det er en årsak til at hun ikke kan ha samleie.


I det siste året har jeg fått så vondt ved inntregning, at jeg har ikke kunnet gjennomføre samleie. Og vi får ikke penis inn. Dette er også veldig vondt ! Fikk også beskjed fra legen min etter GU at jeg hadde celleforandringer i form.


Trenger litt råd og erfaring her!

Jeg sliter veldig mye med smerter under samleie. Jeg er år og har alltid slitt med dette. Har vært hos gynekolog flere ganger, og her har alt vist seg å være normalt. Jeg hadde eggløsning ca den 3. Ble så henvist vider.


Har i den siste tiden opplevd smerter under samleie. Ikke hver gang, men i enkelte stillinger. Kjennes som om an kommer for langt inn, eller kommer borti noe.


Har prøvd å sjekke selv, og det kjennes som jeg har en utvekst ca 5-6cm inne i skjeden. Kan det være denne som foror. Det er akkurat som penis støter mot et veldig ømt punkt. Er det andre årsaker til vondt i skjeden enn manglende fuktighet?


Kvinner som bare har hatt negative seksuelle erfaringer, eller som er svært engstelige og anspente, kan oppleve at skjeden kjennes for trang under samleie , og at det gjør vondt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg