fredag 30. oktober 2020

Vannkopper barnehage

Vannkopper barnehage

Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent. Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper.


Vannkopper barnehage

Skyldes feberen en smittsom sykdom, for eksempel vannkopper , er det viktig å holde barnet hjemme inntil smittefaren er over. Noen barnehager har egne regler når det gjelder feber, for eksempel at barnet ditt må ha vært feberfritt i timer før det får komme tilbake til barnehagen. Dersom mange av vannkoppene blir betente og fylt med gult puss bør en lege også se på utslettet. Ved vanlig forløp av vannkopper er det ikke nødvendig å kontakte lege.


Når kan barnet komme tilbake til barnehagen ? Det må gå minst dager fra første vannkopp til barnet kan gå i barnehagen igjen. Retur til barnehage kan skje når barnet er klinisk friskt og har tre negative kontrollprøver tatt med 24-timers mellomrom. Første kontrollprøve tas tidligst 2-dager etter symptomfrihet. Personalet og andre barn i barnehagen som har eller har hatt diaré siste dager bør undersøkes med hensyn på EHEC.


Vannkopper barnehage

For friske personer er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv. Med jevne mellomrom herjer det vannkopper i barnehager og skoler. Her er hyppig stilte spørsmål om vannkopper. Dette er årsaken til at de aller fleste har gjennomgått infeksjonen i voksen alder. Ofte blir mange barn smittet av vannkopper samtidig, enten på skolen eller i barnehagen , hvis ett barn først har fått vannkopper.


Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune.


Vannkopper barnehage

Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Vannkopper skyldes viruset Varicella zoster. Vanligvis avgjør barnets allmenntilstand om det bør være hjemme fra barnehagen i en periode, men for enkelte sykdommer kan det være nødvendig å bli hjemme utover dette for å hindre spredning av smitte til andre. Barn med redusert immunforsvar kan imidlertid rammes i mer alvorlig grad. Jeg er barnehageansatt med eget barn i barnehagen jeg jobber i. Dersom hun får vannkopper så er det uaktuelt å sende henne i barnehagen.


Samme søren om jeg jobber i samme barnehage eller ikke. Syke barn skal holdes hjemme, og èn vannkopp er faktisk en vannkopp og da SKAL barnet holdes hjemme! Helvetesild er mye mindre smittsomt enn vannkopper , og de færreste som har hatt vannkopper får en slik reaktivering.


Det tar som regel akkurat dager fra man er smittet av vannkopper til man selv blir syk og får utslett, men et sted mellom 2-uker er regnet som inkubasjonstid. Tårnet barnehage i Trondheim har denne uka opplevd et nærmest eksplosivt utbrudd av vannkopper. Torsdag og fredag er det bare fem barn innenfor porten i barnehagen som normalt teller barn. Tidlig i uka var to barn borte på grunn av vannkopper.


Det er ikke alltid kløe og væskefylte blemmer oppstår, og enkelte kan derfor oppleve å ha, eller ha hatt, vannkopper selv om de karakteristiske symptomene har uteblitt. Må barnet være hjemme fra skole og barnehage ? Er det noen behandling for vannkopper ? Velkommen til Øvre Sirdal barnehage. Vi er en barnehage som ligg på Tjørhom i Øvre Sirdal. Vi har naturen som nærmeste nabo, og den bruker vi flittig.


Vi har ei grillhytte på barnehages uteområde og en stamplass i nærområdet. LEKEN og den frie leken gir vi stor plass til hos oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg