fredag 2. oktober 2020

Smerter i lysken

Noen får akutte smerter under trening, mens andre får gradvis smerter over tid. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår. Dersom du har hatt smerter i lysken i alt fra ett sekund og opp til tre uker, så kalles det likeledes for akutte lyskesmerter.


Akutte smerter i lysken.

Subakutte lyskesmerter. Med subakutt vondt i lysken så refererer man til smerter som har vedvart i alt fra tre uker og. Idrettsbrokk er en smertefull skade som oftest oppstår hos fotballspillere.


Selv om navnet sier at det er et brokk, så er det ikke det, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken. Klassifisering av smerter i lysken. Noe av det vanligste kan være lyskestrekk, brokk, sykdommer i livmor og eggstokker eller urinveiene.


Dersom du sliter med smerte i lysken , kan øvelsene under hjelpe deg med å forebygge smerter og skade i området. Statisk styrkeaktivering 1.

Ligg på rygg med strake bein, plasser en ball eller lignende mellom anklene. Press beina mot hverandre for å aktivere musklene på innsiden av låret. Dette rammer spesielt idrettsutøver som spiller lagspill på en bane (fotball, ishockey, osv.).


Smertene kan være akutte eller komme gradvis i løpet av uker eller måneder. Ofte vil man opleve smerter ved bestemte belastninger og aktiviteter. Det er typisk aktiviteter med hurtige retningsskift , eller hvis man f. Udstråling fra kønsorganerne og organerne i den nederste del af maven kan også resultere i smerter i lysken.


Har hatt smerter nå i ca noen timer, kom ganske akutt. Dette er smerter mye lengre ne altså akkurat i lysken. Sitter her nå med noenlunde sterke smerter på bare venstre side.


De sitter hovedsaklig. En lyskeskade er en fællesbetegnelse for en skade, der kan sidde fire forskellige steder i lyskeregionen. Desuden kan der være andre skader, der giver smerter , som minder om lyskeskader. Især ved lidelser i hofteleddet kan der være smerteudstråling til lysken. Man skal også altid undersøge, om smerterne eventuelt skyldes lyskebrok.


Du vil bli overrasket over hvor smertene kan komme fra.

Det de fleste ikke vet er at lyskesmerter ofte kommer fra bekkenlåsninger. De fleste kjenner noen som har hatt en strekk i lysken. Det er individuelt hvordan pasienten opplever smerte.


Det er flere strukturer i hoften som kan gi opphav til smerte. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev. Noen ganger kan smerter i hoften komme fra ryggen. Videre er det godt dokumentert at inaktivitet og overvekt øker sjansen for hofteplager. Tilstander i hoften vi kan hjelpe deg med.


Smerten resulterer typisk fra en skade forårsaget af fysisk aktivitet, såsom sport. Lyskesmerter omfatter alle typer smerter i lysken , skridtet og den nederste del af maveregionen (abdomen). Smerter og ondt i lysken er ubehag i dette område. I mange tilfælde skyldes lyskesmerte forstrækning eller overbelastning af bestemte muskler på på indersiden af låret – de såkaldte adduktorer.


Adduktorerne udgøres af muskler, der i deres struktur mest af alt minder om en vifte. En akutt strekk i lysken kan iblant være forbundet med sterke smerter. Smerte lokalisert langs innsiden av låret og dypt inne i lysken er de mest fremtredende symptomene.


Ved akutte strekkskader i lysken oppstår det også ofte hevelser og andre tegn på betennelse og iblant kan det også oppstå hematomer ( små indre blødninger i muskelvev).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg