onsdag 5. august 2015

Barnesykdom

De andre fire barnesykdommene er meslinger, røde hunder, skarlagensfeber og den fjerde barnesykdom. Den sjette barnesykdom er en svært vanlig tilstand som rammer så godt som alle barn. De fleste smittes i løpet av de 2-første leveårene, og aller hyppigst mot slutten av det første leveåret. Sykdommen kan oppstå når som helst på året.


Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten.

Synes både på kinn, nese, armer, lår og bakende. Kan vare i opp til dager og men gir sjelden feber. Rammer spesielt 4-12-åringer. Behandling Kan ikke behandles, men går over av seg selv.


Mange får også den femte barnesykdom og vannkopper. Disse sykdommene er normalt ufarlige og kjennetegnes med prikkvist utslett som varierer fra sykdom til sykdom. Siden sykdommene er spesielt smittsomme, hender det ofte at mange barn på samme avdeling i barnehagen får sykdommen omtrent samtidig.

Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. BARNELEGE: Jenny Ringnes Foto: Privat Vis mer. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn. Hva er den femte barnesykdom ? Som foreldre kan det være vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til barnesykdommer som skarlagensfeber, vannkopper og den fjerde barnesykdom.


Her skiller skarlagensfeber seg fra de andre sykdommene fordi den skal behandles med penicillin. Derfor må man gå til lege når barna får denne sykdommen. Hvis en gravid blir smittet tidlig i graviditeten, er det opptil risiko for at hun aborterer. Femte barnesykdom varer som regel en uke, og deretter er man helt frisk igjen.


Hvis kvinnen gjennomfører graviditeten, er det ingen risiko for at barnet får misdannelser. Det er de store førskolebarna, de som har fylt fem, som oftest får den femte barnesykdom. Men det er ikke uvanlig at også større barn, ofte opp til år, får denne sykdommen. Noen ganger rammer den også voksne. Grunnen til navnet fjerde barnesykdom er at den inngår i en gruppe barnesykdommer som i tidligere tider var vanlig og der utslettene lignet hverandre.


Tiden fra barnet smittes til sykdommen bryter ut er 5-dager.

Kalles også den sjette barnesykdom (tidligere den fjerde barnesykdom ), tredagersfeber og roseola infantum. Forårsakes av humant herpesvirus type og 7. Inkubasjonstid 5–døgn. Erythema infectiosum er en virussykdom, også kalt femte barnesykdom , som vanligvis har et lett og ukomplisert forløp. Vanlig hos barn fra måneder til år. Infeksjon under tidlig graviditet kan i sjeldne tilfeller resultere i fosterdød og hydrops foetalis.


Vær oppmerksom hvis du er gravid og ikke har hatt denne sykdommen. Om du smittes og får infeksjon kan smitte overføres til barnet i magen og gi alvorlige komplikasjoner. Men den forekommer også av og til i alle aldre.


Normalt varer sykdommen i 5-dager og forekommer stort sett hos små barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg