mandag 31. august 2015

Hovne bryster

Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Mens ømhet og hevelse kan være de første tegn på en infeksjon, er en feber sannsynlighet for å utvikle kort tid. For å hindre spredning av smitte, er det lurt å ha en alvorlig infeksjon adressert av en lege.


Brystene kan svelle i en rekke grunner, slik som en reaksjon på medisiner eller som et resultat av sykdommer og tilstander, slik som kreft. Mesteparten av tiden, men hovne bryster er et biprodukt av den normale svingninger av hormoner i forbindelse med menstruasjonssyklusen. I puberteten (mer enn prosent gutter i puberteten opplever å få ømme, store brystvorter og eventuelt bryster med volum) Alderdom (testosteronet synker med alderen og det skjer en økning av kvinnelige hormoner, som gir større bryster ) Forekomsten av gynekomasti hos voksne menn er mindre enn prosent. Ikke hatt mensen på lenge pga pco, og har de siste dagene hatt veldig hovne og vonde bryster og vondt bekkenet, kom litt blod nå i stad og det verker nede i magen, og tenker det er mensen på gang, men så lurte jeg plutselig på om jeg burde kjøpe en graviditetstest? Kan ikke huske å ha hatt så hov.


Alle barn har litt bulende bryster de første dagene, også guttebarn. Dette skyldes at kvinnelige kjønnshormoner (østrogen) passerer over fra mor til barn så lenge barnet befinner seg inne i livmoren. Det kan også skilles ut litt væske fra brystene de første dagene.


Fikk sjokk i gårkveld da jeg plutselig kjente en stooor kul på det ene brystet til babyen. Legesekretæren sa på tlf i dag at det var vanlig, men fikk time for undersø. Over halvparten av alle gutter får litt hovne bryster i puberteten, på en siden eller begge.


Det tar litt ti kanskje inntil to år, før det går helt tilbake, men det forsvinner da helt av seg selv. En av de vanligste årsaker til hevelse bryster , eller mastitt, er infeksjon. Andre årsaker til hevelse brystene kan være hormonelle endringer. Kvinner som er av menstruerende alder kan legge merke til noen ømme eller hovne bryster i løpet av sine månedlige sykluser. Ifølge Mills, har russiske kvinner blitt kjent for å sette kålblader på sine såre bryster etter at de brytes brystet i varme bomull og går i dvale.


En bryst abscess kan også forårsake hevelse brystene. Dette reduserer angivelig bryst smerter og ømhet. Hvis du tar p-piller eller gjennomgår hormonbehandling (HRT) hormoner i disse legemidlene kan meget godt være medvirkende til ømme bryster. Hovne bryster er den klassiske avslørende gi-bort at østrogen dominans er oppstått, ifølge Hormonesolutions. Brystvev er ganske følsomme for hormonelle endringer.


Noen får utsondring av uklar eller blodtilblandet væske fra brystvorten. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Det kan resultere i kraftigere mens, væskeansamlinger i kroppen og ømme og hovne bryster. Det siste er så vanlig at det ikke regnes som et symptom, men er en klar indikasjon på hormoner er i ubalanse.


Vi ser ofte hovne lymfeknuter under armen eller i brystet ved langt kommende brystkreft. Har du funnet en kul under armen kan dette altså skyldes kreft, men det kan også være noe så ufarlig som en hoven lymfeknute. Stella, jeg har hatt tisper, også tispe som har vært drektig og hatt valpekull. Jeg kan forsikre deg: hovne patter etter løpetid er helt normalt og fullstendig ufarlig.


Det samme med nedstemthet og hældilting. Det kan skje uansett om hunden er drektig eller ikke og går alltid over. Vår datter på år har foreløpig ingen tegn på at puberteten har begynt å gjøre sin inntreden, men for noen dager siden klaget hun over en kul i det ene brystet. Det er ingen grunn til å oppsøke dyrlege.


Jeg hørte ikke mer om det og tenkte ikke mere over det, men idag klager hun over at det også er vondt. Innenfor den ene brystvorten h.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg