onsdag 5. august 2015

Kviselignende utslett hos barn

Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Feber eller ikke feber? Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Gutt på år som har noe kviselignende utslett. Begynte med noe som lignet en kvise på venstre side av magen litt nedenfor navlen og ut på siden. Ble veldig betent, og han fikk litt feber. Oppsøkte lege som mente feber ikke var forbundet med den byllen han hadde. Ble satt på antibiotika, i tillegg til at det ble klemt mye puss ut.


Utslett hos barn er vanlig. Nettside fra Helsebiblioteket. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak.

Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Voksnes utslett er trt og flassende som hos barna , og som hos barna blir. Smmark er vanlig hos sm barn , men relativt sjeldent hos spedbarn. De vanligste symptomene p rosacea er tilbakevendende rdflammet hud i ansiktet og et kviselignende utslett. Barn er født med glatt, klar hu men i andre til fjerde uken, noen utvikler ansikts utslett.


Kviselignende utslett hos spedbarn kan være vanskelig å diagnostisere. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender. Igår fikk snuppa kviselignende utslett på stumpen.


Det var helt ufarlig og hos oss gikk det over. Kontakt lege innen ett-to døgn hvis barnet har væskende utslett eller dersom utslettet ikke viser tegn til bedring. Hvordan kan jeg forebygge utslett ? Klarer du å styre unna stoffer du er allergisk mot, vil du ikke få utslett. Barn kan få utslett av mange ting.


Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.


Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person.

Varmeutslett, miliara, er mest vanlig hos babyer og små barn , og oppstår når svettekanalene blokkeres og svetten ikke slipper ut gjennom huden. Symptomer kan være alt fra overflatiske blemmer til dype, røde klumper. Det er ulike typer varmeutslett, og noen er svært kløende.


Jeg har lenge vært plaget med acne, men nå i det siste har jeg fått kviselignende utslett istedenfor typisk kviser med puss inni. De bare er der lenge,og nesten umulig. Brennkopper: Infeksjon hos barn som gir gule Kruster i huden. Vi har en snart år gammel gutt som har atopisk eksem og noe allergi, men han har ikke vært plaget med dette i det siste, annet enn kronisk utbrudd i kinnene.


De siste månedene har han derimot hatt et noe annerledes utslett på overarmer og lårenes utside, som jeg ikke helt forstår hva er. De vanligste hudlidelsene Atopisk eksem er et rdt, nuppete og klende utslett , og det er flest barn som fr det (ca. Skabb - Apotek Man fr gjerne et smkulete utslett (nupper og blemmer) i huden, oftest frst p hender, mellom fingre, p hndled albuer, midje og ytre genetalia.


Tidligere var røde hunder en hyppig infeksjon med utslett hos norske barn , men det ser vi ikke mer på grunn av høy vaksinasjonsdekning, understreker Døllner. Det samme har vært tilfelle for meslinger, men som kjent har det har vært en økning i tilfeller i Europa og Norge den siste tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg