tirsdag 25. august 2015

Fødsel uke 35

Fødsel uke 35

Om barnet: Griperefleksen er ferdig utviklet. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Tåneglene når nå tåspissene. Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den. Etter fødselen vil basalnivået av prolaktinutskillelse gå ned til ikke-gravid nivå over noen uker.


Jeg fikk ikke melk før ca dager etter fødsel - mye pga at hun lå på prematur avdeling og jeg på barsel (ble fulgt opp pga svangerskapsforgiftning). Men alt er veldig individuelt fra baby til baby. Jordmor og lege har svart på spørsmål om uke 35. Utvekst på kjønnsleppe i uke - hva er dette? Kan jeg bruke magnesiumtilskudd for rastløse bein?


Hvor store skal tvillinger være i uke ? Det er ditt ansvar å sørge for at kameraet, i hvertfall telefonen, er nyladet når fødselen starter. Du blir neppe tilgitt om det lille nurket er kommet ut, og du forteller at alle enheter er tomme for strøm eller ligger hjemme. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Hvilken svangerskapsuke kvinnen er i, er avgjørende for hvilke tiltak som settes inn ved en for tidlig fødsel.


Her vil vi ikke forsøke å stoppe fødselen eller gi lungemodningssprøyte, men forholde oss til dette som en vanlig fødsel , sier Brandis. Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen. Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene.


Er du i uke 3 kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier.


Noen ganger skjer dette fordi vannet går, men ofte vet man ikke årsaken. Risikoen for prematur fødsel øker dersom kvinnen: Har hatt premature rier i tidligere. Når lege eller jordmor undersøker vaginalt, får de relativt gode målbare tegn på at det er klart for fødsel. Kilde: Tove Nordahl, kvinnedoktor.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Prognosen ved fødsel er altså go men fortsatt har barnet godt av ytterligere noen uker i mors liv. Endringer i sirkulasjonen ved fødselen. Ved fødselen skjer det viktige endringer i barnets hjerte og sirkulasjon.


I uke er proporsjonene mellom hode, bein, armer og kropp nå slik de vil være ved fødselen. Lungene er nesten ferdig utviklet. Barnet har likevel best av å være i mors liv i ytterligere noen uker.


Jeg har hatt et litt vanskelig svangerskap. Gravid uke – Barnets utvikling. Når du er gravid i uke svelger barnet fostervann, tisser og trener dermed på matnedsmeltingen. Barnets benmarg begynner å produsere røde blodceller og lungene er vanligvis helt ferdige, så om barnet fødes i uke er risikoen for pusteproblemer mye mindre enn for bare noen uker siden. Frøkna var frisk og fin og vi reiste hjem etter dager på sykehuset.


Fødsel uke 35

JEg kom inn i uke med livmorhals på cm. Barnets hjerte slår mellom 1og 1slag i minuttet. Det begynner å bli trangt om plassen, men du kjenner godt at barnet beveger seg mange ganger om dagen.


Barnet kan også ha snudd seg, slik at det ligger med hodet nedover og er klart for fødselen. Dessuten legger barnet på seg til gram om dagen. Dermed har det ikke like mye plass som før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg